Slide


PARTENERI:

Adina Vălean: Comisia Europeană va continua investițiile în calea ferată, peste tot în UE

By
investiţiile în calea ferată Adina Vălean despre ridicarea restricțiilor Adina Vălean despre calea ferată calea ferată de Otopeni

Comisia Europeană va continua investiţiile în calea ferată ”peste tot în Uniunea Europeană”, pentru că transportul feroviar este cel mai sustenabil, a declarat vineri comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, într-un dialog online cu cetăţenii.

investiţiile în calea ferată Adina Vălean despre ridicarea restricțiilor Adina Vălean despre calea ferată calea ferată de Otopeni

“Probabil că există un interes particular pentru companiile feroviare, dar noi privim către toate modurile de transport, iar trenul este o prioritate pentru noi, pentru că transportul feroviar este cel mai sustenabil, în sensul că are emisii puţine, transportă volume mari, avem de bine de rău infrastructura, trebuie doar să o modernizăm şi să o facem mai deşteaptă. Ce vom face, face parte din planul nostru: să continuăm să investim în infrastructura de cale ferată peste tot în Uniunea Europeană. Cred că o parte din banii de redresare economică ar trebui cu prioritate îndreptaţi în această direcţie pentru că, pe de o parte, se nasc şantiere, se oferă locuri de muncă, este o finanţare sustenabilă”, a spus Adina Vălean, întrebată ce va face Comisia pentru companiile feroviare afectate de criza CoVid-19.

Continuă investiţiile în calea ferată, pentru pasageri și mărfuri

Ea a precizat că Executivul comunitar urmăreşte modernizarea întregului trafic feroviar din UE, atât pentru pasageri cât şi pentru mărfuri, deoarece în viitor se doreşte “să avem cât mai multe mărfuri transportate pe calea ferată, şi nu în ambuteiaje rutiere”.

“Am vrea ca în viitor să avem cât mai multe mărfuri transportate pe calea ferată şi nu în ambuteiaje rutiere, cu camioane care traversează toată Europa pentru a muta lucrurile din punctul A în punctul B. Sigur, asta nu înseamnă că transportul rutier nu rămâne cu importanţa lui foarte mare dar, pe distanţe mari, ar fi logic, şi la asta vrem să lucrăm în următorii ani, să existe toate terminalele astea intermodale ca să putem să mutăm marfa pe tren şi să o transportăm aşa pe distanţe lungi”, a adăugat comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, citată de Agerpres.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share