Slide Slide Slide


PARTENERI:

Adina Vălean: România trebuie să se pună pe scris proiecte pentru calea ferată. Sunt bani

By
proiecte pentru calea ferată investiţiile în calea ferată Adina Vălean despre ridicarea restricțiilor Adina Vălean despre calea ferată calea ferată de Otopeni

Autoritățile de la București trebuie să se pună pe scris proiecte pentru calea ferată, pentru că sunt disponibili bani europeni, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

proiecte pentru calea ferată investiţiile în calea ferată Adina Vălean despre ridicarea restricțiilor Adina Vălean despre calea ferată calea ferată de Otopeni

“În negocierile de dinainte de criză, fondul meu, de conectare europeană, deci pentru infrastructura în transport, era de 11,3 miliarde de euro. Acum, în propunerea noastră, oarecum agreată pentru viitoarea schemă financiară, va fi de 12,8 miliarde, plus zece miliarde care sunt întotdeauna rezervate în fondurile de coeziune europeană pentru a fi amestecate cu fondurile din Connecting Europe Facility. Ne dau o sumă bună pe care noi o investim în proiectele transeuropene, inclusiv pentru calea ferată. E un singur lucru pe care trebuie să îl facem: să avem proiectele. România trebuie să pună pe scris proiecte, pentru că sunt o mulţime de bani care vor fi puşi la dispoziţie masiv la începutul schemei financiare şi vor fi atraşi de acele ţări care au proiecte. Să avem proiectele, le punem pe masă comisiei la începutul exerciţiului financiar şi sunt absolut convinsă că toate care ţin, de exemplu, de feroviar, pentru că îndeplinesc şi criteriul de sustenabilitate, vor fi foarte foarte finanţabile”, a spus oficialul european, într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle.

România nu are pregătite proiecte pentru calea ferată

Ea s-a arătat nemulţumită de faptul că înainte de începerea negocierilor pentru realocarea fondurilor europene rămase, Spania a avut 14 proiecte pregătite, în timp ce România nu a avut niciunul pe care să îl poată pune pe masă, în aşteptare, pentru ca atunci când se face această realocare de fonduri necheltuite să poată beneficia.

Potrivit comisarului european, România trebuie să gândească nişte proiecte, să facă un plan de ţară de reformă şi dezvoltare, pe care să îl prezintă Comisiei Europene până în aprilie anul viitor, pentru a putea accesa imedia fondurile europene şi pentru a începe proiectele necesare, a afirmat comisarul european Adina Vălean.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share