Slide


PARTENERI:

Adolescent, victimă a unui selfie pe vagon

By

Un incident teribil s-a petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 16:00, în cartierul Bărăbanț din Alba Iulia, în zona silozurilor de lângă gara CFR. Un tânăr a decedat dorind să își facă selfie pe un vagon.

Un adolescent în vârstă de 15 ani a decedat după ce s-a electrocutat, potrivit alba24.ro. Potrivit unor surse, tragedia s-ar fi produs în timp ce băiatul încerca să își facă un selfie. Incidentul s-a produs la circa 200 de metri de stația CFR Bărăbanț, între liniile 1 și 2. Minorul s-a urcat pe un vagon din compunerea unui tren de marfă, împrejurare în care a fost electrocutat. Din păcate, acesta a decedat.

În ultimii ani Poliția Română, CFR au lansat campanii de conștientizare a pericolelor reprezentate de urcarea pe trenuri cu scopul realizării unor selfie-uri. În 2020 spre exemplu Poliția Română și Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA au lansat o campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare. Cu acest prilej, a fost pus în circulație, atașat la un tren pe ruta Sibiu-Constanța, un vagon inscripționat cu însemnele campaniei.

La acel moment inițiatorii campaniei au informat că în ultimii doi ani și jumătate, peste 50 de persoane au fost electrocutate prin arc electric, dintre care 24 erau minori. În prima jumătate a anului 2020, zece persoane au suferit arsuri prin electrocutare la calea ferată.

Organizatorii campaniei au subliniat faptul că o fotografie făcută pe acoperișul trenului poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 de volţi). Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, chiar și de la o distanță de 1,5 metri, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share