Site logo
9 iunie 2020
Google Maps pentru restricțiile de călătorie

De acum sunt disponibile alerte Google Maps pentru restricțiile de călătorie legate de Covid-19, pentru a-i ajuta pe utilizatori să-şi planifice mai bine traseele, a anunţat luni divizia grupului Alphabet. Deocamdată însă funcția nu este disponibilă în România.

Google Maps pentru restricțiile de călătorie

Actualizarea le va permite utilizatorilor să verifice cât de aglomerată ar putea fi o gară la un anumit moment, sau dacă autobuzele sau tramvaiele de pe un anumit traseu au un program limitat, a explicat Google.

Alertele vor fi disponibile în Argentina, Franţa, India, Olanda, Statele Unite şi Marea Britanie, pe lângă alte ţări. Noile funcţii vor include detalii referitoare la punctele de verificare pentru Covid-19 şi restricţiile de la frontierele naţoonale, începând cu Canada, Mexic şi Statele Unite.

Alerte Google Maps pentru restricțiile de călătorie, în sprijinul autorităților și al cetățenilor

În ultimele luni, compania a analizat datele de localizare provenite de la telefoanele a miliarde de utilizatori din 131 de ţări, pentru a examina mobilitatea în timpul restricţiilor şi a ajuta autorităţile din domeniul sănătăţii să evalueze dacă oamenii respectă măsurile de distanţare socială şi alte ordine emise pentru a ţine sub control răspândirea virusului.

Google a investit miliarde de dolari din veniturile obţinute din publicitatea afişată în motorul de căutare pentru a cartografia digital lumea, atrăgând în medie un miliard de utilizatori pe lună pentru aplicaţia de navigare gratuită.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share