Site logo
11 octombrie 2021

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a început lucrări pentru reabilitarea căii ferate Giurgiu Nord-Port, pentru creșterea vitezei de circulație și a tonajului maxim admis.

”Ieri (vineri – n.red.), împreună cu vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, am avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor Voestalpine, ILR Logistica, Vixon Gas și Mol România, în care am discutat despre problemele cu care aceștia se confruntă. În luna ianuarie a acestui an, reprezentanții Voestalpine îmi semnalau, printr-un memoriu, situația critică a căii ferate ce face legătura dintre gara Giurgiu Nord și zona portuară, această cale ferată fiind esențială pentru operatorii economici din zonă”, a declarat deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei, citat de publicația locală Giurgiu Online.

reabilitarea căii ferate Giurgiu Nord-Port
FOTO PNL Giurgiu

El a continuat, arătând că, din cauza degradării sectorului feroviar dintre Giurgiu Nord și Port, durata transportului între orașul de la malul Dunării și fabrica Voestalpine de la Buzău este, uneori, chiar mai mare decât cea înregistrată între Austria și Giurgiu Nord.



Lucrările pentru reabilitarea căii ferate Giurgiu Nord-Port au început săptămâna trecută

”Am început, atunci, o serie de demersuri la factorii responsabili, iar CFR a aprobat realizarea proiectului de reabilitare a sectorului de cale ferată Giurgiu Nord-Port, marți, 5 octombrie, fiind, deja, emis ordinul de începere a lucrărilor. La finalizarea acestui proiect (care durează patru luni și are o valoare de circa 600.000 lei), restricția de viteză – care acum este de 5 km/oră – va fi ridicată la 40 km/oră și, de asemenea, se va mări și limita de tonaj”, a mai spus parlamentarul.

Alexandru Andrei a mai menționat faptul că investitorii din zona Giurgiu se plâng și de situația legăturii pe calea ferată dintre Giurgiu și București. Deputatul le-a prezentat acestora stadiul proiectelor privind refacerea podului de la Grădiștea și reabilitarea căii ferate Giurgiu-București.

În cea de-a doua parte a întâlnirii de vineri, împreună cu vicepreședintele CJ, Elisabeta Mihalcea, parlamentarul de Giurgiu a prezentat programul de învățământ dual, ”program de care oamenii de afaceri prezenți s-au arătat interesați, pentru a-și asigura, pe viitor, necesarul de forță de muncă bine calificată”.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share