Site logo
Audit financiar la CFR SA, pentru trei ani fiscali. Ce sumă se alocă din buget
14 noiembrie 2024
audit financiar la CFR auditarea situațiilor financiare la CFR Călători auditare financiară la CFR SA situațiile financiare ale CFRaudit financiar la CFR auditarea situațiilor financiare la CFR Călători auditare financiară la CFR SA situațiile financiare ale CFR

A fost lansată o procedură pentru realizarea unui audit financiar la CFR SA, pentru anii fiscali 2024, 2025 și 2026.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, cu titlul ”Serviciul de auditare a situațiilor financiare anuale individuale și consolidate IFRS pentru anii fiscali 2024, 2025, 2026”. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord-cadru este de 348.000 de lei.

Auditarea situațiilor financiare anuale individuale și consolidate IFRS ale societăților comerciale este o obligație legală, instituită de Reglementările contabile, Legea nr. 82/1991, privind Legea contabilității și Legea nr. 31/1990, privind societățile comerciale. Dispozițiile acestor acte normative sunt completate de prevederile Legii nr. 162/2017, privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate. Tot în conformitate cu Legea nr. 82/1991, Legea Contabilității, situațiile financiare anuale ale persoanelor juridice de interes public, definite conform art.34, alin (2) din lege, sunt supuse auditului statutar, care se efectuează de către auditori statutari, persoane fizice sau juridice autorizate, în condițiile legii.

Obligații legale ce trebuie respectate

În anunțul de licitație se arată că, potrivit Legii nr. 31/1990, situațiile financiare ale societăților, supuse obligației legale de auditare, vor fi auditate de către auditori financiari – persoane fizice sau persoane juridice, în condițiile prevăzute de lege. În acest sens, Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate definește că auditul statutar reprezintă un audit al situațiilor financiare anuale individuale sau al situațiilor financiare anuale consolidate, efectuat în conformitate cu standardele internaționale de audit. Auditul statutar se efectuează de către auditorii financiari sau de firmele de audit, autorizați/autorizate în România, care se înscriu ca membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania și care se înregistrează în Registrul public electronic în condițiile stabilite de reglementările ASPAAS.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 decembrie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 2 aprilie 2025.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share