Slide


PARTENERI:

Bilete de tren gratuite pentru tineri în Europa

By

Bilete de tren gratuite pentru tineri. Comisia Europeană a lansat miercuri 15 martie runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU, în cadrul căreia 35 000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa.

Runda de înscrieri începe astăzi la ora 12:00 şi se va încheia la 29 martie, la ora 12:00. Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale). Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Bilete de tren gratuite pentru tineri

În acest context, tot astăzi, Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează campania „Discover EU / Discover your skills”.

70.000 de tineri din toată Europa au şansa de a descoperi Europa şi de a-şi îmbogăţi competenţele chiar în Anul European al Competenţelor – European Year of Skills.
Pe tot parcursul anului 2023, Comisia, Parlamentul European, statele membre, partenerii sociali, serviciile publice şi private de ocupare a forţei de muncă, camerele de comerţ şi industrie, furnizorii de educaţie şi formare, lucrătorii şi întreprinderile vor colabora pentru a promova dezvoltarea competenţelor, care va duce la îmbunătăţirea perspectivelor profesionale şi de viaţă pentru cetăţeni.
Acest lucru va permite Europei să devină mai competitivă prin stimularea forţei sale de muncă şi prin asigurarea faptului că transformarea verde şi cea digitală şi redresarea economică sunt echitabile şi juste din punct de vedere social.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share