Slide


PARTENERI:

Bode: Nu transportul de marfă e afectat, ci cel de persoane. De trei ori mai puține trenuri

By
Ziua Mondială a SănătățiiZiua Mondială a Sănătății

Numărul trenurilor a scăzut la sub o treime față de cel anterior crizei, spune ministrul Transporturilor.

Într-o intervenție la TVR ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că transportul feroviar a fost puternic afectat de măsurile luate.

„Știm cu toții că transportul feroviar a fost puternic afectat de măsurile luate prin ordonanțele militare. Noi vorbim de o reducere de 500 de trenuri, din cele 1760 câte circulă în condiții normale sau circulau înainte de criză. Nu este afectat transportul de marfă foarte tare, este sub 10%, ci vorbim de transportul de persoane. Operatorul de transport feroviar aparținând statului, putem spune că aici peste 40% din trenuri au fost suspendate. Am avut discuții cu conducerea CFR Călători și am lansat acea obligație de a asigura distanța socială în trenuri aplicând regula – un loc liber un loc ocupat. Eu cred în continuare că trenul este cel mai potrivit mijloc de transport pentru a păstra distanța socială”, a afirmat ministrul.

Traficul feroviar de frontieră ar putea fi permis

„Noi aveam câteva trenuri de călători care mergeau spre Budapesta, respectiv Viena. Imediat ce a fost dată Ordonanța Militară prin care s-a instituit stoparea transportului de persoane și pe mijloacele de transport feroviar, am luat măsuri și nu avem trenuri care merg pe ruta Budapesta-Viena în această perioadă.

În schimb, în ultima Ordonanță Militară s-a dat posibilitatea circulației la frontieră și aici suntem în analiză și discutăm să vedem cum permitem cetățenilor români din zona de frontieră, maxim 30 de km, să circule. Știm foarte bine că sunt foarte mulți care au activități economice, au loc de muncă în apropierea frontierei”, a mai spus ministrul.

Citește aici prevederile ultimei Ordonanțe militare privind traficul internațional.

(D.C.)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share