Bordeaux achizitioneaza noi tramvaie Citadis

Compania Alstom va livra 10 tramvaie Citadis suplimentare orasului Bordeaux in valoare totala de 30 de milioane de euro, ca parte a unei comenzi optionale incluse in proiectul Bordeaux Faza III, proiect incheiat in august 2011.
26 de tramvaie, incluse in comanda ferma, au fost puse in exploatare in 2013 si 2014. In prezent, alte 15 tramvaie care fac parte din comanda optionala sunt construite in fabrica Alstom din La Rochelle.
Aceste tramvaie noi cu o lungime de 44 de metri sunt identice cu cele incluse in ofertele anterioare si au ca scop consolidarea ofertei de transport in orasul Bordeaux incepand cu 2019. Vehiculele vor fi proiectate si fabricate conform specificatiilor celor 15 tramvaie produse in prezent in fabrica din La Rochelle. Odata livrata aceasta comanda, parcul de tramvaie aflate in circulatie pe reteaua de 77 km va contine, in total, 125 de vehicule Citadis. Astfel, metropola Bordeaux detine unul dintre cele mai mari parcuri de tramvaie din Franta, prima comanda fiind facuta in anul 2000.
Toate tramvaiele Citadis (de 33 sau 44 de metri) ale metropolei Bordeaux sunt dotate cu sistemul de alimentare cu energie la nivelul solului (APS). Acestea pot transporta intre 218 si 300 de pasageri, echivalentul a 3 autobuze. Tramvaiele Citadis ofera o calitate optima de calatorie avand podea complet coborata, aer conditionat, un sistem de supraveghere video si sisteme audio si video de informare a calatorilor. Fiind reciclabil in proportie de 98%, tramvaiul Citadis contribuie la protejarea mediului.