Slide Slide


PARTENERI:

BREAKING. CA a numit un nou director general al STB, în locul lui Adrian Criț

By

Vineri, Consiliul de Administrație al STB nu s-a întrunit pentru a-i prelungi mandatul lui Adrian Criț ca director general al STB. S-a întrunit însă luni după amiază, când l-a desemnat în această funcție pe Daniel Istrate, care a ocupat până acum funcția de director al Direcției Tehnice și Investiții din cadrul societății.

Mandatul lui Adrian Criț la conducerea Societății de Transport București a expirat vineri, 15 septembrie, iar Consiliul de Administrație al STB nu s-a întrunit în ședință pentru o nouă prelungire. Mandatul lui Adrian Criț fusese prelungit ultima oară pe 13 iulie, așa cum a anunțat atunci Club Feroviar, și a expirat vineri, 15 septembrie.

Noul director general al STB este Daniel Istrate

Consiliul de Administrație al STB nu s-a întrunit vineri, însă s-a întrunit luni după-amiază, iar noul director general interimar este Daniel Istrate, care a ocupat până acum funcția de director al Direcției Tehnice și Investiții din cadrul societății.

Potrivit CV-ului său de pe site-ul STB, el a absolvit în anul 1995 Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice de la Universitatea Politehnica București, specializarea Inginerie Economică. Apoi, în 2005 a absolvit un master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și în perioada 2008-2009 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare de la Academia Militară București.

De-a lungul carierei sale, Daniel Istrate a ocupat mai multe funcții de conducere atât la stat, cât și în domeniul privat. La privat a fost director de vânzări la Italbox SRL, director la SC Concept Car Vest SRL și director tehnic la Secom SA Drobeta Turnu Severin.

În sectorul public a deținut mai multe funcții importante, dintre care menționăm în primul rând pe cele pe care le-a avut în mandatul lui Cristain Poteraș (PDL) de primar al Sectorului 6: director pentru Inspecție Generală, Disciplină în Construcții și Salubrizare la Primăria Sectorului 6, director de Investiții la aceeași primărie și director general al Administrațiia Domeniului Public Sector 6.

De asemenea, Daniel Istrate a mai fost comisar șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în perioada 2010-2011, când premierul României era Emil Boc (tot PDL). Apoi pleacă de la ANPC la Regia Autonomă de Transport București (precursoarea actualei STB), unde în perioada 2011-2013 este director Tehnic. Revine în cadrul societății, așa cum am menționat anterior, ca director al Direcției Tehnice și Investiții din cadrul societății.

Decizia a fost luată de conducerea PNL

Decizia de numire a lui Daniel Istrate ca director general al STB a fost luată de conducerea PNL. Asta deoarece CA al STB este dominat de liberali, așa cum se precizează și pe site-ul transportatorului bucureștean. Cei șapte membri ai CA al STB  sunt următorii:

  1. Andrei Dinculescu – Bighea (Partidul Național Liberal)
  2. Bogdan Damian (Partidul Național Liberal)
  3. Andreea Diana Moldoveanu (Partidul Național Liberal)
  4. Dan Ștefan Meran (Partidul Național Liberal)
  5. Paul Cristian Moldovan (Partidul Național Liberal)
  6. Mihai Teodorescu (Nu este afiliat politic)
  7. Lucian Ovidiu Heiuș (Nu este afiliat politic).

După cum se poate observa, cinci dintre cei șapte membri ai CA sunt oficial propuși de PNL. Oficial, căci neoficial și Lucian Ovidiu Heiuș a fost până în 2020 deputat tot din partea PNL. Iar Mihai Teodorescu a fost șeful Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti în perioada când edil general era Gabriela Firea.

Adrian Criț a fost director general al STB timp de doi ani și jumătate

director general al STB Negocierea CCM la STB abonament STB pe 12 luni linii de tramvai din București contractul Astra Vagoane-RATB tramvaiele de la Electroputere VFU PașcaniConsiliul de Administrație al STB l-a numit director general pe Adrian Criț pe 10 martie 2021, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

El a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnica București, iar un an mai târziu a finalizat specializarea postuniversitară în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cu tema “Termodinamica motoarelor cu ardere internă”.

Și-a început cariera profesională la Registrul Auto Român, unde a fost, pe rând, inginer Bază de Date Tehnice, șef Colectiv Poluare Autoturisme, șef Compartiment Poluare și șef Departament Coordonare Tehnică, Poluare și Consultanță.

Apoi, în perioada iunie 2010 – noiembrie 2011 a ocupat funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București. Ulterior, în perioada decembrie 2011 – iunie 2012 a fost director general și președinte al Consiliului de Conducere al Autorității Metropolitane de Transport București din subordinea Ministerului Transporturilor, care își avea sediul la etajul 11 din Palatul CFR.

După plecarea de la AMTB, Adrian Criț a condus două firme private (Green Cars SRL și Interlogistic AC SRL), iar din iunie 2016 și până în martie 2021 a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român R.A.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share