Slide


PARTENERI:

BREAKING CFR Călători reduce săptămâna de lucru de la cinci la patru zile

By
CFR Călători reduce săptămâna de lucru trenuri anulate de CFR Călători starea de urgență controlor de tren Contractele de servicii publice naveta cu trenulCFR Călători reduce săptămâna de lucru trenuri anulate de CFR Călători starea de urgență controlor de tren Contractele de servicii publice naveta cu trenul

CFR Călători reduce săptămâna de lucru de la cinci la patru zile, cu diminuarea corespunzătoare a salariilor, în contextul reducerii activității cauzate de epidemia de coronavirus.

CFR Călători reduce săptămâna de lucru trenuri anulate de CFR Călători starea de urgență controlor de tren Contractele de servicii publice naveta cu trenul

Măsura luată de Consiliul de Administrație al CFR Călători se va aplica timp de 31 de zile începând cu data de 23 martie (luni), cu posibilitatea de prelungire.

”Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe teriotoriul României, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în urma căreia SNTCF CFR Călători S.A a înregistrat o diminuare considerabilă a activității, datorată reducerii numărului de trenuri, a cererii de transport și a încasărilor societății, care se reflectă în mod direct în venituri, Consiliul de Administrație al SNTFC CFR Călători SA prin decizia nr. 8 din 19.03.2020 a aprobat aplicarea măsurii reducerii temporare a activității societății pentru motive economice prin reducerea programului de lucru al salariaților de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, pentru o perioadă de 31 de zile lucrătoare, cu posibilitatea prelungirii”, se arată într-un document intern al operatorului feroviar de stat obținut de Club Feroviar.

CFR Călători reduce săptămâna de lucru. Modelul CFR SA și CFR Marfă

CFR Călători nu este prima societate feroviară care reduce programul de lucru al angajaților.

”Se reduce programul de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, de luni până joi. Este vizat numai personalul administrativ din centralul companiei și de la regionale”, a declarat în urmă cu două zile pentru Club Feroviar directorul general al CNCF CFR SA, Ioan Pintea. Reducerea săptămânii de lucru va atrage după sine, în mod evident, și diminuarea corespunzătoare a salariilor, cu 20%.

Și la CFR Marfă se pregătește o măsură similară. ”Vom propune reducerea programului de lucru la 75%, mai ales că se preconizează lucruri și pe la Dacia și prin alte locuri. Decât să ne ducem și mai rău în groapă, mai bine reducem programul de lucru”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă, Traian Preoteasa.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share