Site logo
13 iunie 2020
incendiu pe calea ferată

CFR Călători a anunțat sâmbătă că, începând de luni, repune în circulație primul tren internațional de după restricțiile impuse de pandemia de coronavirus de tip nou.

primul tren internațional viteza de circulație CFR Podul Calafat-Vidin

”CFR Călători poartă discuții cu administrațiile feroviare europene partenere pentru reluarea circulației trenurilor românești cu destinații externe. În urma negocierilor purtate, primul partener care a răspuns solicitării noastre de reluare a transportului feroviar de călători în trafic internațional este administratorul feroviar din Bulgaria”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă după-amiază de operatorul feroviar de stat.

Primul tren internațional, pe ruta Craiova-Vidin

În consecință, începând de luni, 15 iunie 2020, primele trenuri ce vor fi repuse în circulaţie sunt trenurile Regio 1090 şi 1091 ce vor asigura legătura cu Bulgaria pe ruta Craiova – Golenţi Hm. – Vidin şi retur.

”CFR Călători reintroduce progresiv în grafic trenurile în trafic internaţional, având în vedere faptul că reluarea circulaţiei trenurilor spre celelalte destinaţii internaţionale depinde de acordul administraţiilor europene vecine”, se mai arată în comunicatul menționat.

Circulația trenurilor internaționale a fost suspendată progresiv, începând cu jumătatea lunii martie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

CFR Călători reamintește faptul că la bordul trenurilor, masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, puteți consulta pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, puteți suna la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau vă puteți adresa personalului feroviar din stații.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share