Slide Slide Slide


PARTENERI:

BREAKING Toți ceferiștii vor primi primă de Paști și salariile înainte

By
primă de Paști angajările în sistemul feroviar sindicaliștii feroviari despre Rovana Plumb deraierea de la Dornești rectificarea bugetară Dobrescu despre CCM la CFRprimă de Paști angajările în sistemul feroviar sindicaliștii feroviari despre Rovana Plumb deraierea de la Dornești rectificarea bugetară Dobrescu despre CCM la CFR

Toți ceferiștii, de la toate cele trei companii feroviare de stat, vor primi primă de Paști în valoare de 150 de lei de persoană și salariile în această săptămână. Decizia a fost luată după implicarea în negocieri a ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Adrian Bărbulescu

primă de Paști angajările în sistemul feroviar sindicaliștii feroviari despre Rovana Plumb deraierea de la Dornești rectificarea bugetară Dobrescu despre CCM la CFR

”După mai bine de patru ore de discuții, am ajuns la un numitor comun cu conducerile celor trei companii – CFR SA, CFR Călători și CFR Marfă. Până de Paști, se vor plăti și salariile, și primele. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea sindicatelor, dar, mai ales, a conducerii ministerului, în frunte cu ministrul Lucian Bode”, a declarat pentru Club Feroviar Florea Dobrescu, președintele Federației Naționale Sindicale Drum de Fier.

La negocierile purtate luni după amiază la sediul ministerului, Lucian Bode precizase că, dacă se vor da prime de Pași, de ele vor beneficia toți angajații companiilor feroviare din subordinea ministerului. ”Dacă nu poate toată lumea să asigure prima, atunci să nu dea nimeni, nu să dea doi și al treilea să nu dea”, a spus luni ministrul.

Primă de Paști pentru toată lumea, nu doar la CFR Călători și CFR Marfă

Până la implicarea ministrului, în rândul feroviarilor era o atmosferă tensionată. Și asta pentru că prima de Paști la CFR SA nu se putea da din cauza datoriilor pe care le înregistrează CFR Călători la plata tarifului pentru utilizarea infrastructurii (TUI), fapt ce lăsase gestionarul infrastructurii feroviare fără lichidități suficiente.

CFR Călători are de plătit către CFR SA o datorie de 89,7 milioane de lei în contul TUI, în creștere cu 24 milioane de lei față de finele anului trecut, când s-a situat la 65,88 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de CFR SA la solicitarea Club Feroviar. Acestea sunt ultimele cifre oficiale, însă, potrivit informațiilor deținute de Club Feroviar, între timp datoria operatorului feroviar de stat de transport de călători către gestionarul infrastructurii a depășit 190 milioane de lei.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share