Slide


PARTENERI:

Ce solicitări au salariații Metrorex pentru noul CCM

By

Mai mulți salariați Metrorex au postat zilele acestea pe un cont de Facebook ce le aparține principalele lor solicitări pentru negocierea unui nou CCM după sfârșitul stării de alertă.

Cererile au apărut pe Grupul salariați Metrorex fără cenzură, grup apărut după ce pagina oficială a Sindicatului Unitatea a devenit nefuncțională, moment detaliat într-un articol disponibil aici.

Angajații în primul rând își exprimă nemulțumirea că managementul Metrorex nu a demarat negocierile. „ Conform legii, la 45 de zile de la încetarea stării de alertă ( 09.03.2022 ), cam prin 24.04.2022, la Metrorex ar fi trebuit demarată negocierea noului CCM 2022/2023! Termenul a fost demult depășit și nici până azi negocierile nu au fost demarate!”, scriu ei. 

Sindicaliștii reamintesc că administrațiile altor companii subordonate Ministerului Transporturilor au deja o ofertă din partea administrațiilor acestora.

Cererile angajaților

„Oferta administrației Metrorex rămâne în continuare necunoscută, în condițiile în care toți salariații de la metrou se așteaptă ca :

  • personalul de conducere să fie repus pe clase de salarizare, astfel ca în salariile actuale să se regăsească și creșterea de 18% stabilită prin negocierea din 2020 ;
  • aplicarea unei creșteri salariale care să acopere inflația existentă ;
  • acordarea unei premieri consistente cu ocazia Zilei Lucrătorului de la metrou ;
  • acordarea tuturor primelor sociale conform Codului Fiscal și CCM !
  • creșterea valorii tichetului de masă la 30 lei/ zi muncă/ salariat.

Referirea privitoare la majorarea salariilor cu 18% este strâns egată de o decizia a Curții de Apel din vara anului trecut care respinge un apel al conducerii de atunci a Metrorex privind anularea creșterii. Aproximativ 5.000 de angajaţi de la metrou rămân cu salariile majorate după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis în august, definitiv, să respingă solicitarea Metrorex de suspendare a majorării salariale de 18% pe care compania a acordat-o salariaţilor la sfârşitul anului trecut, în plină pandemie.

Atunci, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Tribunalului care, în 24 iunie a respins ca inadmisibilă cererea Metrorex pentru o Ordonanţă Preşedinţială: „Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă”.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share