Slide


PARTENERI:

Ce spune Grindeanu despre majorarea salariilor la CFR și scumpirea biletelor de tren

By

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut joi precizări despre scumpirea biletelor de tren și despre majorarea salariilor la CFR.

Proiectul de buget pentru anul acesta al CFR Călători prevede o creştere a preţului la bilete cu 20%, de la 1 iulie, însă acest lucru trebuie aprobat de Guvern, a spus ministrul, citat de Agerpres, la conferinţa ”Constructor în România”.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a spus Sorin Grindeanu. Club Feroviar a prezentat încă de la mijlocul lunii februarie proiectul de buget al operatorului feroviar de stat, care prevede scumpirea biletelor.

CITEȘTE și Scumpirea biletelor de tren, bază pentru bugetul CFR Călători pe 2022


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Majorarea salariilor la CFR, în limita bugetului fiecărei companii

În ceea ce priveşte bugetele companiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ministrul a precizat că patru dintre acestea au fost aprobate patru în şedinţa de Guvern din 23 martie şi urmează încă două în următoarea şedinţă.

„La începutul anului, am avut o discuţie şi cu companiile, şi cu sindicatele legată şi de creşterile de salarii şi de toate lucrurile, de acea grevă pe care au făcut-o angajaţii din CFR, la care ne-am angajat, indiferent de ce a apărut după aceea, ne-am angajat la următoarele lucruri toţi – deci şi Ministerul Transporturilor şi companiile din CFR şi sindicatele – că vom face măriri de salarii în limita bugetelor fiecărei companii. Nu ceea ce a apărut după aceea: şi aşa mai departe. Nu există acest lucru. Eu, dacă aş putea, aş face mărire de 20%. Problema e să stea în picioare bugetele companiilor din CFR. Au început să fie aprobate bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi ieri au fost aprobate patru în şedinţă de Guvern. Mâine va fi o nouă şedinţă de Guvern şi vom mai avea două bugete aprobate. Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanţelor, iar cel puţin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în şedinţă de Guvern şi să fie aprobate. Au plecat din minister, aşa cum a plecat şi bugetul de la Metrou, care a primit avizele şi de la Ministerul Muncii, şi de la Ministerul Finanţelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern”, a dat asigurări şeful de la Transporturi.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share