Site logo
3 aprilie 2020
Trenul Prietenia rămâne anulat comisar european pentru TransporturiTrenul Prietenia rămâne anulat comisar european pentru Transporturi

Cel mai probabil, Trenul Prietenia rămâne anulat pentru mult timp. La nivelul Uniunii Europene se discută o prelungire a închiderii frontierelor externe ale spațiului comunitar.

Trenul Prietenia rămâne anulat comisar european pentru Transporturi

În prezent au loc discuţii cu privire la o eventuală prelungire a închiderii frontierelor externe ale Uniunii Europene după Paştele catolic, având în vedere că pandemia noului coronavirus este în toi, a anunţat vineri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Statele membre UE au aprobat în unanimitate, pe 17 martie, propunerea CE de interzicere pe o perioadă de 30 de zile a intrării persoanelor din afara Uniunii, cu scopul de a opri răspândirea virusului. ”Suntem pe cale de a consulta toate statele membre, pentru a decide după Paşte ce este de făcut în continuare”, a declarat Ursula von der Leyen la postul francez de radio Europe1.

”Aceasta a fost măsură foarte bine primită de către statele membre. Toată lumea a înţeles necesitatea ei. Este oricum o idee foarte proastă să călătorim de prisos, să ne ducem în UE, dacă nu este necesar”, a subliniat ea.

Obiectivul acestei măsuri ”este de a împiedica oamenii care nu locuiesc în UE să vină la îngrijiri medicale în Europa, în contextul în care sistemul sanitar este total saturat”, a precizat Ursula von der Leyen.

Trenul Prietenia rămâne anulat, la fel și Moscova-Nisa

Efectele acestei măsuri se vor simți și la nivelul transportului feroviar.

”În conformitate cu decizia instituţiilor de conducere a Republicii Moldova, se sistează temporar circulaţia trenului Prietenia Chişinău – Bucureşti – Chişinău, cu plecarea din Chişinău începând cu 16 martie 2020 şi cu plecarea din Bucureşti începând din 17 martie 2020. Costul biletelor vândute va fi returnat integral”, a anunțat la jumătatea lunii trecute operatorului feroviar de stat din Republica Moldova. Tot din cauza epidemiei de Covid-19, s-a suspendat și circulația trenului Chișinău-Iași.

Aceeași soartă au avut-o și alte trenuri care veneau din afara spațiului comunitar, cum ar fi Moscova-Nisa.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share