Slide


PARTENERI:

CFR caută o firmă pentru reparații la mașina de burat distrusă de TFG la Cotești

By

Regionala Galați a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA caută o firmă pentru reparații la mașina de burat Plasser&Theurer din dotare, distrusă de un tren al Transferoviar Grup în accidentul de la Cotești din 2014..

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparații mecanisme de burat la mașina de burat Plasser&Theurer, tip 09– 32 CSM, nr. 2755”. Valoarea totală estimată a contractului, care trebuie dus la bun sfârșit în termen de 180 de zile, este de 2.147.395,2 lei, echivalentul a aproximativ 430.000 de euro.

Mașina de burat de fabricație austriacă este un utilaj autopropulsat, care prin lucrările de buraj, nivelare şi ripare, reface geometria căii ferate la parametri prevăzuţi în proiect. Achiziţia serviciului de reparaţii include: ȋnlocuirea celor două agregate de burat, a ciocanelor de burat cu CMS, a furtunelor hidraulice, a coloanelor de ghidare, a cilindrilor pneumatici și accesoriilor, a transportului acestora, precum şi asigurarea compatibilităţii şi functionalităţii, reglaje, teste, probe de funcționare, inspecţii pe parcursul garanţiei şi post garanţiei, conform prevederilor caietului de sarcini.Condiții de participare la licitația pentru reparații la mașina de burat

Ofertantul (operator economic individual sau asociere de operatori economici) trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani până la data limită de depunere a ofertei a prestat servicii de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, în valoare individuală/cumulată de minimum 1.650.000 de lei fără TVA, la nivelul unui contract sau maximum cinci contracte.

Prin servicii de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii se ȋnţeleg servicii de reparații la mașini, utilaje, echipamente și piese de schimb destinate construcției, reparării și întreținerii infrastructurii de cale ferată.

Garanția de participare la licitație este de 21.473 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 iunie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 27 octombrie 2022.

Mașina de burat, grav avariată în urma accidentului feroviar din august 2014

Club Feroviar a relatat cu această mașină de burat a fost grav avariată într-un accident produs în august 2014 în stația Cotești.

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că azi, 02.08.2014 la ora 05.25 pe raza Regionalei Galați, în stația Cotești, trenul nr. 60842-1 aparținând Transferoviar Grup a depășit semnalul de intrare în stație, care era în poziția pe oprire și a tamponat violent un grup de utilaje grele de cale, care staționau. În urma tamponării, locomotiva și utilajele au deraiat. Accidentul s-a soldat cu un rănit, care este în afara oricărui pericol. Cauzele accidentului vor fi stabilite de către Comisia de anchetă, care se află la fața locului”, informa pe 2 august 2014 compania de infrastructură.

CITEȘTE și TFG nu a achitat nici acum daunele produse CFR SA de accidentul feroviar de la Cotești

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share