Site logo
21 mai 2020
calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anulat licitația privind studiul de fezabilitate pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, lansată la începutul lunii martie.

calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

Potrivit anunțului din sistemul electronic de achiziții publice, CFR a anulat procedura, după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme. „Sunt întrunite condițiile prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor sectoriale în ceea ce privește întrunirea condițiilor necesare pentru anularea procedurii de atribuire, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, astfel comisia de evaluare stabileste anularea procedurii de licitație deschisă având ca obiect Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: «Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav» SRCF Brașov”, au motivat decizia oficialii companiei feroviare.

Consis Proiect a fost acceptată pentru Gara de Nord, nu și pentru Aeroportul Brașov

Regionala de Căi Ferate Braşov a primit o singură ofertă de la o firmă interesată de acest proiect, și anume Consis Proiect SRL. Această firmă mai are în derulare și alte proiecte în domeniul feroviar.

Bunăoară, pe 9 decembrie 2019, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA și Consis Proiect SRL au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord din București.

Contractul, în valoare de 11,3 milioane de lei, fără TVA, este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

Studiul pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov are o valoare de 250.000 de euro

Valoarea estimată pentru realizarea acestui studiu era de 1,2 milioane de lei, echivalentul a aproape 250.000 de euro, și cel mai probabil procedura ar urma să fie reluată. Durata de realizare a documentației era estimată la 12 luni.

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.linia ferată spre Aeroportul Brașov CFR închiriază Gara Brașov ceferist brașovean Gara Braşov se modernizează restricții de viteză la Brașov

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share