Compania Națională de Căi Ferate CFR SA caută firmă care să realizeze cadastrul pentru linia ferată Cluj Napoca-Episcopia Bihor, în vederea exproprierilor necesare pentru modernizare.
În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii topo-cadastrale în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a tuturor terenurilor necesare implementării proiectului și continuarea procedurii de expropriere a imobilelor afectate de lucrarea de utilitate publică Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor”.
Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 4.116.800 și 4.940.160 de lei.
În pregătirea proiectului de modernizare și electrificare pentru linia ferată Cluj Napoca-Episcopia Bihor, a fost aprobată HG nr. 1437/12.12.2022 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale: Cluj-Napoca, Baciu, Gârbău, Aghireșu, Izvoru Crișului, Huedin, Poieni, Ciucea și Negreni – județul Cluj; Cuzăplac și Almașu – județul Sălaj; Bulz, Bratca, Șuncuiuș, Vadu Crișului, Măgești, Aștileu, Țețchea, Tileagd, Săcădat, Oșorhei, Oradea și Borș – județul Bihor. Apoi au fost parcurse și celelalte etape: consemnarea sumelor pentru despăgubiri, notificarea persoanelor expropriate, emiterea deciziilor de expropriere etc.
În conformitate cu prevederile legale, în vederea clarificării situaţiei juridice a zonelor afectate de exproprieri, expropriatorul trebuie să întocmească documentația cadastrală. După recepționarea acesteia de către oficiile de cadastru şi pub. imobiliară/ANCPI, un expert evaluator specializat, membru al ANEVAR, va întocmi un raport de evaluare prin raportare la momentul transferului dreptului de proprietate, doar pentru imobilele expropriate pentru care există modificări de orice natură faţă de datele prevăzute în anexa la hotărârea Guvernului/consiliului judeţean/consiliului local, pentru fiecare UAT, pe fiecare categorie de folosinţă.
Expropriații nu pot dispune de suprafețele de teren rămase
În prezent, există numeroase solicitări din partea proprietarilor, referitoare la urgentarea activității de acordare a despăgubirilor, care sunt condiționate de realizarea documentațiilor cadastrale individuale, cărțile funciare fiind blocate prin notarea suprapunerii cu coridorul de expropriere. Concret, proprietarii afectați nu pot dispune deplin de suprafețele de teren rămase.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este data de 10 februarie 2025, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 10 august 2025.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail