Slide


PARTENERI:

CNAPM Constanța a cumpărat aparatură medicală pentru Spitalul CF Port

By
aparatură medicală pentru Spitalul CF Portaparatură medicală pentru Spitalul CF Port

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a anunţat joi că a cumpărat aparatură medicală pentru Spitalul CF Port și alte două unități medicale.

aparatură medicală pentru Spitalul CF Port

“În contextul în care prevenirea răspândirii noului coronavirus este prioritară, iar nevoile sistemului medical, ale celor care se află în prima linie a luptei cu pandemia sunt stringente, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa se implică în sprijinirea spitalelor şi oferă ajutor concret. CN Administraţia Porturilor Maritime SA a răspuns chemării în ajutor a medicilor şi a cumpărat pentru trei unităţi medicale din judeţul Constanţa aparatura solicitată, necesară desfăşurării în siguranţă a actului medical, în condiţiile actuale de pandemie, dar şi echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi personalului”, se arată într-un comunicat dat publicității joi de compania de stat.

Echipamente sanitare și aparatură medicală pentru Spitalul CF Port

Spitalul CF Port, unitate care va asigura testarea lucrătorilor de pe platforma portuară şi în special a celor din serviciile de siguranţă, va primi în zilele următoare întreaga aparatură medicală necesară depistării SARS-Co-V-2, necesară stabilirii diagnosticului de Covid-19, precum şi un sistem care dezinfectează aerul şi suprafeţele din încăperi, distrugând viruşii şi contribuind la stoparea lor.

Spitalul CF Port, la care face referire CNAPMC, este de fapt Secția Clinică de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului CF Constanța, care este situată în incinta portului, la Poarta 2. Unitatea medicală are 46 de paturi, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial.

De aceeaşi aparatură necesară diagnosticării Covid-19 va beneficia cât de curând şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, achiziţia acestuia fiind în derulare. Pentru Spitalul Municipal Mangalia, CN APM SA a cumpărat două monitoare pentru funcţii vitale, cu toate accesoriile necesare acestora. Totodată, pentru protecţia personalului medical, spitalul va fi aprovizionat şi cu echipamente şi dezinfectanţi. De asemenea, CN APM SA va veni şi în sprijinul copiilor şi adolescenţilor bolnavi  de SIDA de la Casa Speranţa, punându-le la dispoziţie materialele de protecţie şi dezinfectanţii absolut necesari unor bolnavi cu imunitate scăzută.

“Trecem printr-o perioadă în care este mai important ca oricând să rămânem uniţi, solidari şi implicaţi. Să luptăm fiecare cu efectele acestei pandemii, atât cât ne stă în putere, chiar şi numai prin faptul că respectăm recomandările autorităţilor. CN Administraţia Porturilor Maritime SA salută eforturile tuturor celor implicaţi în această luptă, fiecare iniţiativă care susţine aceste demersuri şi rămâne alături de comunitatea locală”, mai arată compania.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share