Slide


PARTENERI:

Comitetul Local pentru Situații de Urgență: o singură linie de tramvai din Iași va circula toată ziua

By
linie de tramvai din Iași transport public gratuit tramvaiele din Iași proiect de mobilitate urbanălinie de tramvai din Iași transport public gratuit tramvaiele din Iași proiect de mobilitate urbană

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis marți ca o singură linie de tramvai din Iași să circule toată ziua, urmând ca restul să alba un program special, din cauza epidemiei de coronavirus.

linie de tramvai din Iași transport public gratuit tramvaiele din Iași proiect de mobilitate urbană

Programul mijloacelor de transport în comun din Iaşi a fost limitat, în urma unei decizii a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, tramvaiele şi autobuzele vor circula numai între anumite ore, transmite Mediafax.

Astfel, între orele 05.00 şi 08.00 activitatea de transport public local va funcţiona în regim normal, pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în zona industrială. Între orele 8,00 şi 15,30 tot parcul auto şi de tramvaie se retrage în garaj. Excepţie va face tramvaiul de  pe traseul 5, în intervalul orar 13,00 – 18,00. Tramvaiele şi autobuzlele vor circula din nou de la 15,30 şi până la 18,00. Se va face din nou pauză între orele 18,00 şi 21,00, urmând ca  activitatea să fie reluată între orele 21,00 şi 22,45, însă la 25% din capacitate.

Doar o linie de tramvai din Iași va circula toată ziua. Apelul primarului Mihai Chirica

”Am intrat într-o nouă etapă a efortului comun de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, continuăm măsurile luate deja şi venim cu decizii suplimentare. Unele măsuri sunt nepopulare, dar trebuie să luăm decizii curajoase şi să le aplicăm cu fermitate. Sunt categorii sociale mai vulnerabile la infectare şi mă gândesc în mod deosebit la acestea. Nu vom renunţa la acordarea de facilităţi, dar fac apel public la persoanele în vârstă să evite aglomeraţiile atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în alte spaţii închise. Cu toţii trebuie să fim responsabili şi să ascultăm recomandările spacialiştilor şi ale autorităţilor statului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share