Site logo
7 iulie 2020
licitație pentru transportul cărbunelui

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), controlat integral de stat prin Ministerul Economiei și aflat în insolvență, organizează o licitație pentru transportul cărbunelui pe calea ferată din Portul Constanța la Termocentrala Mintia.

licitație pentru transportul cărbunelui

În acest scop, CEH a scos la licitație un contract pe doi ani de prestări de servicii de transport cărbune de la stația CFR Agigea Nord până la stația Mintia, beneficiar juridic fiind Sucursala Electrocentrale Deva a Complexului, informează Profit.ro.

Licitație pentru transportul cărbunelui. Se estimează 100.000 de tone pe an

Potrivit documentației de atribuire, se estimează că în fiecare dintre cei doi ani de valabilitate ai contractului vor fi transportate circa 100.000 de tone de cărbune, în total 200.000 de tone. Valoarea totală a contractului este estimată la 12,45 milioane de lei. În ultima perioadă, CEH este tot mai dependent de materie primă din import, în condițiile în care producția proprie a minelor combinatului a scăzut semnificativ. În mai, la Mintia au ajuns cel puțin 2.000 de tone de cărbune adus din SUA, potrivit presei locale.

De asemenea, Complexul a importat cărbune din Indonezia, cu conținut scăzut de sulf. Până pe 1 iulie, aproape 4.500 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă, după ce termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune. CEH și-a redus aproape la jumătate vânzările de electricitate în ultimii trei ani, de la precedenta tentativă de intrare în insolvență, iar încasările din vânzări au ajuns să acopere doar puțin peste o treime din costurile companiei. Producția proprie de cărbune, folosit ca materie primă energetică, a scăzut de la o medie lunară de 61.376 tone în 2016 la doar 33.951 tone pe lună în 2019.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share