Slide


PARTENERI:

Comunicații integrate la metrou. Platforma TETRA se extinde în subteran

By
comunicații integrate la metrou

STS a instalat echipamente pentru comunicații integrate la metrou, care îmbunătățesc comunicarea pe stații radio în rețeaua de transport subteran.

comunicații integrate la metrou

Astfel, echipajele de Ambulanță, SMURD, pompieri, polițiști și jandarmi pot comunica mai eficient în timpul intervențiilor în situații de urgență.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat că Metrorex SA și  Serviciul de Telecomunicații Speciale au început un proiect de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la rețeaua de metrou a municipiului București. Aceasta asigură servicii de comunicații radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului român cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Forțele de intervenție beneficiază de comunicații specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din stațiile și tunelele de metrou ale Capitalei. Operaționalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenție ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor.

Comunicații integrate la metrou. Deocamdată au fost echipate 13 stații

Acoperirea radio s-a realizat etapizat la 13 stații de metrou de pe magistralele M1 și M3 și în tunelurile de metrou adiacente acestora. Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou.

Pentru realizarea acestui proiect sunt utilizate tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante și a sistemelor de antene distribuite. Platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situațiilor de urgență sau altor evenimente care pun în pericol cetățenii.

Stațiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informațiilor către dispeceratele care coordonează intervenția și solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este administratorul componentelor de cooperare şi securitate ale Platformei TETRA.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share