Carieră Feroviară în România organizează miercuri, 21 februarie, ora 9:30 evenimentul ”Siguranța angajatului în domeniul feroviar din România”, în Salonul ABC – Ballroom al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, din Calea 13 Septembrie, nr 90.
Acest eveniment are loc în contextul în care se observă necesitatea unei standardizări în domeniul feroviar a echipamentelor de protecție în functie de activitate, prin alinierea la normele internaționale, și respectarea normelor de protecție a muncii și legislației în vigoare.
Prin acest eveniment, se dorește creșterea gradului de conștientizare din cadrul companiilor și instituțiilor care activează în domeniul feroviar în legătură cu importanța alegerii corecte a echipamentelor de protecție din trei perspective:
- Legislativă – orice accident cauzat de un echipament necorespunzător sau inadecvat activitatii atrage responsabilitatea legală a ANGAJATORULUI.
- Economică:
- asigurarea unei gestiuni mai bune a bugetului prin achiziția unor echipamente de protecție adecvate și calitative în locul unora ieftine și de calitate/proveniența îndoielnică;
- alegerea unui echipament adecvat activității poate duce la cresterea productivității de până la 30 % și poate influența pozitiv performanța financiară a societății.
- Organizatorică și logistică: problemele cu echipamentele ieftine, care necesită înlocuire periodică, duc la pierdere de timp în departamentele de achiziții, SSM, contabil și, până la substituirea lor, în timpul efectiv de muncă al angajatului.
Siguranța angajatului în domeniul feroviar din România
Printre subiectele care se vor aborda, se numără:
- HUSARE – Human Safe Railway in Europe – Siguranţa umană în transportul feroviar din Europa
- Standardul SR EN ISO 20471:2013 și aplicabilitatea sa în domeniul feroviar
- Alegerea corectă a echipamentului de protecție și beneficiile rezultate de aici
- Importanța calității echipamentelor de protecție și cum se traduce aceasta în câștiguri pentru societate
- Relația dintre departamentele SSM – Achiziții în asigurarea unui echipament de protecție calitativ și adecvat
- Prezentarea echipamentului care ar trebui folosit în domeniul feroviar.
Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, în parteneriat media cu AGERPRES și cu sprijinul: Asociației Industriei Feroviare din România (AIF), Autorității de Siguranță Feroviară Română (ASFR), Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Organismului Național de Standardizare din România (ASRO), Asociatiei Inginerilor Feroviari din România (AIFR), Federației Mecanicilor de Locomotivă (FML), Organizației Patronale a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR), Federației Sindicatelelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Federației Naționale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), Federației Naționale Sindicale Drum de Fier, Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri-UTCB și Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.
Și-au anunțat prezența la acest eveniment producători și reparatori de material rulant, constructori de infrastructură și companii de inginerie și consultanță, prestatori de diverse servicii și producători de materiale conexe pentru domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, precum și reprezentanți ai companiilor și instituțiilor de stat și ai sindicatelor din domeniu.
Mai multe detalii despre program și despre vorbitorii din cadrul evenimentului, găsiți la https://cfir.ro/siguranta-umana-in-domeniul-feroviar/.
Pentru mai multe informații despre eveniment și activitățile CFiR ne puteți contacta la adresa de email: office@cfir.ro sau prin telefon, la numărul +40 371 314 475. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail