Site logo
11 iunie 2020
CONPET - transportator petrolier prin conducte si vagoane CF

CONPET - transportator petrolier prin conducte si vagoane CFCONPET S.A., transportator petrolier prin conducte si vagoane CF, este o companie națională, cu o tradiție lungă și o istorie bogată în transportul țițeiului prin conducte, activitate începută în Romania cu aproximativ 120 de ani în urmă.

Astăzi, CONPET S.A. este operatorul Sistemului Național de Transport al petrolului prin conducte și desfășoară o activitate strategică pentru securitatea energetică națională, extrem de importantă pentru economia românească, este o companie de servicii la cele mai înalte standarde de siguranță și calitate, un jucător de marca la Bursa de Valori București.

CONPET S.A. – transportator petrolier prin conducte si vagoane CF

Rețeaua de transport operată de companie, în baza unui acord petrolier de concesiune încheiat cu Statul Român reprezentat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), este împărțită în următoarele sisteme:

  • Sistem intern – transport țiței, gazolină și etan lichid;
  • Sistem import – transport țiței din import, de la Oil Terminal Constanța, către rafinăriile din România;
  • Calea ferată (CF) – transport țiței și gazolină.

Prin cele trei mari căi de transport, asigurăm, în flux continuu, circuitul petrolului dinspre punctele de extracție/rampele de încărcare și terminalul petrolier de la Marea Neagră, către punctele de rafinare.

CONPET S.A. administrează 3800 km de conducte, stații de pompare, parcuri de rezervoare, rampe de încărcare/descărcare, care alcătuiesc Sistemul Național de Transport (SNT), sistem ce acoperă 24 de județe ale țării și are o capacitate de transport de 18,5 milioane tone/an. Dispeceratul Central din Ploiești, care este centrul de operațiuni al Sistemului Național de Transport, coordonează și comunică, în permanență, cu cele 15 dispecerate locale, distribuite în 11 județe ale țării noastre.

Principalii clienți ai companiei: OMV – Petrom S.A., PETROTEL Lukoil S.A., Rompetrol Rafinare S.A.

CONPET - transportator petrolier prin conducte si vagoane CF
CONPET - transportator petrolier prin conducte si vagoane CF
Rezultatele Conpet în trimestrul 1 contract Petrom-Conpet

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina CONPET S.A.


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share