Slide


PARTENERI:

Decanul Facultății de Transporturi, apel la companiile feroviare de stat: veniți și luați absolvenți!

By

Decanul Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București, Ilona Costea, a făcut miercuri, în cea de-a doua zi a evenimentului Zilele Feroviare 2022, un  apel la companiile feroviare de stat să vină să recruteze absolvenți.

”Multinaționalele au programe de internship, chiat și cu  burse pe întreaga perioadă a studiilor și apoi, la absolvire, să fie angajați direct în compania respective. Peste 90% dintreb absolvenții noștri merg către multinaționale. Către companiile de stat merg puțini spre deloc”, a spus Ilona Costea.

În discuție a intervenit secretarul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, Zacharie Benedek, care a făcut și el apel la responsabilii Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA să vină și ei să recruteze studenți și absolvenți. ”Nu este interzis. Conducerile acestor instituții ar trebjui să fie mult mai aplecate către studenți, au și cadru legislativ în acest sens. Există această posibilitate și la nivel de liceu, și la nivel de facultate. Este foarte greu să lucrezi cu nespecialiști”, a spus parlamentarul UDMR.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Ion Buciuman: doar 16 absolvenți pe an la Secția de Căi Ferate

La  rândul lui, inginerul feroviar Ion Buciuman, s-a arătat nemulțumit de numărul redus de ingineri de construcții căi ferate care iese în fiecare an pe porțile instituțiilor de învățământ.

”La Secția de Căi Ferate de la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadtrul Universității de Construcții din București sunt în fiecare an doar 16 absolvenți. Guvernul trebuie să facă ceva. Oamenii aceștia care lucrează la linii, instalații, semnalizare sunt foarte specializați. Licee de specialitate nu mai sunt, iar facultățile dau absolvenți pentru firmdele private sau pentru afară. Azi, personalul feroviar nu mai este motivat. În curând, nu va mai avea cine să conducă trenuri, să verifice linia, să intervină la instalații”, a spus Buciuman.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share