Slide


PARTENERI:

Emil Boc anunță noul cost al metroului din Cluj

By

Primăria Cluj-Napoca a calculat noua valoare a metroului din municipiu. Indicatorii vor fi trimiși luni la București spre aprobare.

„Luni voi convoca o ședință extraordinară de Consiliul Local. La fel și domnul Pivariu va convoca, la Florești. Trebuie să actualizăm indicatorii tehnico-economici ai proiectului metroului. Va fi o creștere a prețului de 35%, determinată de creșterea prețului tuturor materialelor de construcții. Urmează ca apoi indicatorii tehnico-economici să fie aprobați și la București, după care licitația va continua”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Contractul metroului avea o valoare de 6,66 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro) și se întinde pe opt ani. Acum va ajunge la 1.8 miliarde de euro. Proiectul mizează pe o finanțare de 300 de milioane de euro din PNRR și este asumat de Guvernul României. La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 55%, restul urmând a fi acordat pentru propunerea tehnică. Ofertantul trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri generală pentru ultimele trei exerciții financiare încheiate, respectiv 2019, 2020, 2021, de cel puțin 7 miliarde de lei sau echivalent valută.

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share