Slide


PARTENERI:

Expoziție de artă fotografică la Oradea, în mijloacele de transport ale OTL

By

O expoziție de artă fotografică este proiectată în mijloacele de transport ale OTL dotate cu ecrane, eveniment care va dura până pe 16 iunie.

Lansarea proiectului se înscrie în cadrul Festivalului Fotografiei Europene, ajuns la cea de a XI-a ediţie, şi care este organizat de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) sub auspicile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) recunoscută de UNESCO. Proiectul derulat în parteneriat cu Oradea Transport Local S.A. este sprijinit de Summit Agro România, informează site-ul Bihor Online.

La lansarea proiectului, care a avut loc într-un tramvai garat în centrul civic, au fost prezenţi directorul tehnic al OTL, Marius Nicoruţ, Tomescu Valentin – coordonator infrastructură şi artistul fotograf Ștefan Tóth István, AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA.

„Suntem bucuroşi să vă invităm la primul parteneriat din România dintre OTL şi Asociaţia Euro Foto Art. Scopul parteneriatul constă în îmbunătăţirea confortului călătorilor în mijloacele de transport în comun. Avem 20 de tramvaie Astra noi şi autobuze Mercedes în dotare pe care vom rula exponatele fotografice. Ele vor fi prinse ciclic împreună cu informaţiile sistemului nostru. Îi mulţumim domnului Tóth pentru parteneriat şi iniţiativa proiectului. Sperăm să fie un parteneriat de succes, iar călătorii să fie mulţumiţi de îmbunătăţirea serviciilor OTL”, a spus la lansarea proiectului directorul tehnic Marius Nicoruţ.Expoziție de artă fotografică la Oradea, până pe 16 iunie

Pe ecranele mijloacelor de transport vor rula timp de 15 secunde informaţiile OTL privind traseul, iar în următoarele 45 de secunde se vor derula fotografii din expoziţiile de artă fotografică, procesul repetându-se ciclic.

Până pe16 iunie 2022 călătorii vor putea viziona în mijloacele de transport trei expoziții de artă fotografică. Prima a fost vernisată în Galeria „Euro Foto Art”, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România şi este intitulată „Străzi Europene”. Expoziţia a fost organizată sub auspiciile FIAP. Proiecția prezintă imagini realizate de reputați artiști fotografi din Asia (China și Japonia), Europa (Cehia, Grecia, Malta, Moldova, Serbia, Slovacia, Portugalia, România, Ucraina și Ungaria), respectiv din SUA (California), acceptate la cea de a XIV-a ediție a Salonului internațional „Eurofotoart Stars”, organizat sub auspiciile FIAP.

Cea de-a doua este expoziția „Învierea”, prezentată în EFA Digi Galery şi alcătuită din lucrările membrilor Fotoclubului „Kolum” din orașul Tysmenitsia, regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), oraș înfrățit cu Oradea. Expoziţia a fost realizată în scopuri caritabile pentru întrajutorarea artiștilor fotografi din Ucraina şi prezintă paștele din Regiunea Ivano-Frankivsk.

Cea de-a treia expoziție, intitulată „Orașul lui Sf. Ladislau este orașul meu” este organizată în cadrul ediției a XXX-a a Festivalului „Festum Varadinum” şi va fi vernisată vineri, 27 mai, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetate.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share