Slide


PARTENERI:

Expropriații, despăgubiți pe metru pătrat cu mai puțin decât valoarea unei călătorii cu tramvaiul

By

Guvernul a aprobat miercuri exproprieri suplimentare pentru modernizarea liniei Frontieră-Curtici-Simeria.

Guvernul a aprobat miercuri exproprieri suplimentare pentru modernizarea liniei Frontieră-Curtici-Simeria, suma achitată urmând să fie de 16.000 lei pentru o suprafață de 10.865 mp, adică 1,47 lei pe metru pătrat.

Hotărârea de Guvern privește exproprierea tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici- Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria” pentru unitățile administrativ-teritoriale: Petriş, Păuliş şi Bârzava – judeţul Arad.

Prin actul normativ se aprobă amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/hˮ, lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, sumelor individuale, estimate, aferente despăgubirilor, precum și listele imobilelor proprietate publică a statului și a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării.

68 de imobile, expropriate

Pentru declanșarea procedurilor de expropriere a celor 68 de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică menționată mai sus, Executivul a aprobat suma de 16.000 lei pentru exproprierea unei suprafețe totale de 10.865 mp.

Realizarea acestui obiectiv prezintă avantaje tehnice, economice și sociale și va avea un impact pozitiv asupra așezărilor umane și a altor obiective din vecinătatea lucrării. De asemenea, finalizarea acestui obiectiv va duce la îmbunătățirea condițiilor mediului de afaceri.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share