Site logo
1 decembrie 2022

Gara Sinaia a fost de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – lipsită de zaiafeturile anunțate anterior care au scandalizat Casa Regală.

Joi, 1 Decembrie, la ora 12.00 la care trebuia să ajungă Trenul Regal în Gara Sinaia din direcția București Nord, traficul feroviar era cel obișnuit. Câteva trenuri de călători, un tren de marfă operat de OBB și cam atât.

Nici urmă de zaiafet și Trenul Regal. CFR SA a anulat trasa

Pe peroane nici urma de Taraf de Haidouks care să-i aștepte cu zaiafetul anunțat pe cei darnici de mână ce și-au permis să dea sute de euro pe un bilet.

”Nu vine niciun tren regal, căci CFR a anulat trasa și ați văzut și că Principesa Margareta a fost împotrivă”, dădeau asigurări impiegatele de la CFR SA.

CFR Călători nu a mai pus la dispoziție locomotiva

Anularea trasei a avut loc după ce CFR Călători a oprit contractul de închiriere a locomotivei, după proteste ale Casei Regale ce a acuzat impietatea acțiunii organizate de administratorul judiciar al Societății Fetoviare de Turism, Gabriel Iorgulescu. ”Referitor la solicitările de presă cu privire la implicațiile CFR Călători în organizarea evenimentului din Trenul Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA, facem următoarele precizări: CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA. CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului. În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate. CFR Călători a notificat Beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, s-a arătat într-un comunicat postat luni seara pe site-ul operatorului feroviar de stat.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948”, a spus la momentul anunțării evenimentului, Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, potrivit europalibera.org.

„Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, adăuga el.

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share