Slide Slide


PARTENERI:

FOTO. Trafic feroviar închis în zona Ciulnița – Slobozia

By
În perioada 28 august – 1 octombrie 2023 se execută lucrările de consolidare la pasajul inferior de la km 15+470, pe linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița, lucrări care impun închiderea traficului feroviar, până la data de 1 octombrie, dar și restricții de circulație pe DN 2A, în zilele de 2 septembrie și 16 septembrie 2023. Trafic feroviar închis în zona Ciulnița – Slobozia.

Lucrările de consolidare a pasajului inferior de la km 15+470 au drept scop refacerea drenurilor și a hidroizolației, consolidarea culeei și înlocuirea suprastructurii, cu un tablier metalic, cu cuvă de beton pentru susținerea prismei de piatră spartă, pe o lungime de 200 m, lucrări necesare pentru asigurarea stabilității structurii podului, îmbunătățirea parametrilor de rezistență și creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 70 km/h, viteza proiectată a liniei, potrivit CFR SA.

Trafic feroviar închis

De asemenea, prin lucrările de consolidare a acestui obiectiv se va asigura o înălțime, între șosea și grinda podului, de 6.00 m, înălțimea actuală fiind de 4.90 m.
Linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița va fi închisă în perioada 28 august – 1 octombrie 2023, iar pentru continuitatea circulației feroviare, constructorul pune la dispoziția călătorilor mijloace auto pentru transbordare pe relația Slobozia Veche – Slobozia Sud – Ciulnița, programul de circulație a mijloacelor auto fiind afișat la gările Slobozia Veche și Ciulnița.
Pentru circulația rutieră, pe DN2A se vor introduce restricții de trafic în data de 2 septembrie 2023, cu dirijarea alternativă a circulației pe o singură bandă, iar în data de 16 septembrie 2023 se va închide, timp de 12 ore, tronsonul de drum cuprins între sensul giratoriu Slobozia Veche km 62+500 și sensul giratoriu de la Șoseaua Ciulniței, km 66+200.
CFR SA roagă conducătorii auto să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, aceste măsuri având drept scop menținerea condițiilor optime și de siguranță în traficul rutier, în perioada de desfășurare a lucrărilor, iar călătorilor care folosesc serviciile feroviare le recomandăm să solicite informații în gările Slobozia Veche și Ciulnița cu privire la programul de circulație a mijloacelor auto, cu care se asigură transbordare pe relația Slobozia Veche – Slobozia Sud – Ciulnița.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share