Site logo
4 ianuarie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a preluat Stadionul Rapid, arena feroviarilor, de la colegul său de Guvern Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți după amiază în Giulești. Vali Ionescu-Caciureac, președintele Clubului Sportiv Rapid, din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat când se va juca aici primul meci.

Cu ceva vreme înainte de ora 17,00, pe Calea Giulești din Capitală se circula bară la bară și dorar tramvaiele reușeau să se ”strecoare” mai repede. În fața Stadionului Rapid-Giulești staționau mai multe echipaje de Poliție, cu girofarurile pornite, în așteptarea oficialilor guvernamentali.


Grindeanu a preluat Stadionul Rapid


Grindeanu a preluat Stadionul Rapid


Grindeanu a preluat Stadionul Rapid

Primul a sosit ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, iar la scurt timp a ajuns în fața arenei feroviarilor și vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Au făcut un tur al interiorului noii arene, iar într-un final au ajuns pe gazon.

Sorin Grindeanu a preluat Stadionul Rapid pe ”Back in Black”

Grindeanu a călcat pe iarbă în acordurile piesei ”Back in Black” de la AC/DC și a ajuns la tribuna instalată pe teren, unde a preluat oficial stadionul de la Cseke.

”Suntem într-un moment pe care toți suporterii rapidiști și nu numai, iubitorii de fotbal și de alte sporturi l-au așteptat. După doi ani și două luni stadionul este finalizat. Di acest moment, investiția este a Ministerului Transporturilor, a Clubului Rapid”, a spus ministrul Dezvoltării. El a ținut să precizeze faptul că stadionul nu este destinat doar fotbalului, el având în componența sa săli de atletism, karate, handbal, popice etc.

”Clubul Rapid are o istorie de aproape 100 de ani și este una dintre emblemele Ministerului Transporturilor. Este un simbol, cu atât mai mult cu cât sportul înseamnă fairplay și muncă de echipă. Pot spune că în echipă cu Ministerul Dezvoltării am reușit astăzi să oferim rapidiștilor și bucureștenilor un complex sportiv modern. Sportivii de la Rapid au o nouă casă cu dotări moderne și sper ca reușitele viitoare ale acestora să onoreze istoria acestui minunat club, așa cum este tradiția. Chiar dacă imnul clubului se numește , de azi putem spune că Rapid a revenit cu adevărat acasă. Sunt fericit și pentru suporterii acestui club care au una dintre cele mai frumoase galerii. Să nu uităm că acest club înseamnă 11 medalii olimpice, 30 mondiale și peste 100 europene câștigate de o serie de mari sportivi la multe discipline. Marea atletă Gabriela Szabo, inconfundabilul portar Rică Răducanu, multiplul campion la haltere Nicu Vlad sunt doar câteva exemple”, a spus, la rândul lui, Sorin Grindeanu, în mesajul pe care ulterior l-a postat și pe pagina sa de Facebook.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Ceremonia s-a încheiat pe acordurile Imnului Rapidului, compus de Victor Socaciu

Între timp se întunecase (nu era chiar noaptea, ca hoții) și a fost aprinsă instalația de nocturnă, care funcționează impecabil.

Odată ceremonia încheiată, din boxele stadionului a început să răsune Imnul Rapidului, compus de Victor Socaciu pe versuri de Adrian Păunescu.

CITEȘTE și Omagiu adus de clubul feroviarilor Rapid la moartea lui Victor Socaciu

Vali Caciureac a plâns când s-a demolat vechiul stadion

Președintele Clubului Sportiv Rapid, Vali Ionescu-Caciureac, a mărturisit în fața presei că a fost încercată de emoție atunci când vechea arenă din Giulești a fost pusă la pământ: ”Am plâns când s-a demolat vechiul stadion, pentru că de el se legau toate amintirile mele, dar acum sunt fericită că avem un stadion nou, modern”.

Când se va juca primul meci pe noul Stadion Rapid-Giulești

Șefa CS Rapid a precizat și când se va putea juca aici primul meci: ”Vom începe să ducem dosarele pentru avizare, iar în funcție de cât de repede vom obține aceste avize se va putea juca aici. Nu vorbim de multe luni. La sfârșitul lunii februarie noi credem că se poate juca aici. Sunt săli care nu sunt dotate cu echipament sportiv și le vom dota noi ulterior. Noi am primit mereu și alte echipe aici. În trecut, cei care au înfruntat echipele din București au închiriat stadionul, chiar și pentru antrenament. Noi suntem deschiși să închiriem stadionul, da. Stadionul este foarte frumos, intim, jucătorii vor simți galeria și spectatorii. Mie îmi place foarte mult! Așteptăm meciul de inauguare acum. Echipa de fotbal va organiza primul meci, ține de ei această organizare pentru primul meci. Gazonul arată foarte bine pentru că a fost montat în vară și a avut timp să se prindă”, a spus Vali Ionescu-Caciureac, la eveninemtul de recepție a noului stadion.

Noul Stadion Rapid, în cifre

Stadionul are 14.050 de locuri, 570 de încăperi, 8 săli de antrenament, un minihotel, cu 14 camere duble, precum și o pistă scurtă de atletism.

”Rapid se întoarce acasă. De mult așteptam momentul acesta. Vedeți ce bijuterie avem. Ne bucurăm să preluăm acest stadion și sperăm că la meciurile organizate de Clubul Sportiv Rapid să fim cât mai mulți și să avem parte de performanță. Hai, Rapid!”, este mesajul lui Daniel Niculae, președintele Rapidului, într-un clip de prezentare al arenei giuleștene, realizat de către constructor, societatea Erbașu.

Dar iată, sintetic, caracteristicile noi arene din Giulești:

  • capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • costul de construcție: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare: UEFA, 4
  • suprafață desfășurată: 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată: 120 X 80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul este prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative.


Rapid, echipa de suflet a feroviarilor

Rapidul este echipa de suflet a feroviarilor. FC Rapid a fost fondat în 1923 de către un grup de muncitori de la Atelierele CFR Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R..

Rapid a câștigat de patru ori titlul național (de trei ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război al cărui trofeu purta denumirea de ”Cupa Basarabia”) și de 13 ori Cupa României.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share