Site logo
Impiegat beat la Fierbinți. A refuzat recoltarea de probe biologice, a fost chemată Poliția
18 decembrie 2024

impiegat beat ceferiști care beau la serviciu impiegat de mișcare băut ceferiști băuți la serviciu ceferiști beți la serviciu Cresc amenzile la ceferiști închisoare pentru ceferiștii beți ceferiști bețiimpiegat beat ceferiști care beau la serviciu impiegat de mișcare băut ceferiști băuți la serviciu ceferiști beți la serviciu Cresc amenzile la ceferiști închisoare pentru ceferiștii beți ceferiști beți

Un impiegat beat a fost depistat la intrarea în serviciu în halta de mișcare Fierbinți de pe Magistrala 700 București-Urziceni.

Potrivit unei avizări interne a Sucursalei Regionale de Căi Ferate București, incidentul a apărut duminică, 15 decembrie 2024, la ora 8:18.

La verificarea efectuată cu aparatul alcoolest la intrarea în serviciu a impiegatului de mișcare s-a constatat ca acesta avea o alcoolemie de 0,59 la mie. Salariatul CNCF CFR SA a refuzat deplasarea la IML pentru recoltarea de probe biologice, situație în care a fost avizată Poliția TF Urziceni.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Riscă pedeapsa cu închisoarea

În luna noiembrie a anului trecut, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede închisoare pentru ceferiștii beți sau drogați, precum și pentru cei care refuză prelevarea de probe biologice, așa cum am scris atunci.

Legea are ca obiect de reglementare completarea art. 331 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, în sensul incriminării refuzului ori sustragerii angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

”Art. 331. Părăsirea postului şi prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe sau refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

(1) Părăsirea postului, în orice mod şi sub orice formă, de angajaţii cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa circulaţiei acestor mijloace, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de către un angajat având atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată, care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori se află sub influenţa unor substanţe psihoactive.

(3) Refuzul ori sustragerea angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(4) Când faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au avut ca urmare un accident de cale ferată, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi”, se arată în Lege.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share