Slide


PARTENERI:

Începe negocierea CCM la CFR Marfă. Ce spune Iulică Măntescu

By
negocierea CCM la CFR Marfă

Începe negocierea CCM la CFR Marfă, document care va cuprinde eventuale majorări salariale și alte drepturi pentru angajații societății de stat. Cel mai probabil, ele vor fi amânate până la finalizarea programului de restructurare a societății. În plus, la Guvern este în lucru un proiect de Ordonanță prin care angajații concediați să primească plăți compensatorii.

Adrian Bărbulescu

negocierea CCM la CFR Marfă

Primele discuții pe marginea noului contract colectiv de muncă au fost purtate între sindicate și conducere cu prilejul ședinței Consiliului de Administrație al SNTFM CFR Marfă care a avut loc luni, 18 mai 2020.

Negocierile propriu-zise vor debuta însă miercuri, la sediul societății, și sunt luate în calcul mai multe variante. Prima ar fi o negociere propriu-zisă, în condițiile actuale financiare și ale schemei de personal, iar a doua prelungirea valabilității cu încă trei luni de zile a contractului colectiv de muncă aflat în vigoare în momentul de față.

Negocierea CCM la CFR Marfă, în funcție de programul de restructurare

”Cel mai bine ar fi ca negocierile să fie purtate după definitivarea programului de restructurare a societății, pentru că CCM trebuie legat de acesta. Într-o primă fază, se vor desființa unele posturi de conducere, iar în a doua etapă vor avea loc disponibilizările propriu-zise”, a declarat pentru Club Feroviar Iulică Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă.

De asemenea, el a precizat că la Palatul Victoria se află în lucru un proiect de Ordonanță prin care angajații disponibilizați să beneficieze de plăți compensatorii.

Și la CFR SA a început negocierea CCM

Și la CFR SA au început, pe 6 mai, negocierile pentru CCM pentru perioada 2020-2021. La prima rundă de discuții, reprezentanții celor trei federații sindicale participante au solicitat mai multe documente privind situația economico-financiară a companiei.

Liderul sindical Grigore Mare a declarat pentru Club Feroviar că speră să obțină o majorare salarială și o creștere a valorii tichetelor de masă. ”Vrem cât de cât să mai luăm la salariu și să majorăm valoarea tichetelor de masă, de la 15 lei în prezent, la 20 de lei. Oricum, revendicările exacte vor fi stabilite săptămâna viitoare, când va avea loc o ședință a Comitetului Director al federației. Între timp, vor mai avea loc discuții la nivelul ministerului, inclusiv cu domnul ministru Bode”, a spus Grigore Mare, președintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share