Slide Slide


PARTENERI:

Infrastructura feroviară a portului Calafat, modernizată din fonduri UE

By

Ministerul Transporturilor a propus un proiect de H.G. privind indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Extinderea infrastructurii Portului Calafat, inclusiv componenta feroviară a acestuia”.

„Prin aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții <Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I> se vor putea accesa fonduri europene nerambursabile, disponibile prin POIM 2014 – 2020”, precizează HG în nota de fundamentare.

Valoarea totală a investiției este de 68,8 milioane lei, sumă ce include TVA.

Nota de fundamentare precizează că portul Calafat deține o platformă portuară de circa 11.000 m2, fiind ocupată de triajul c.f. al portului și de terminalul vechi și nou al ferryboat-ului.

În anul 2019, A.P.D.F. contractat o expertiză tehnică și un studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I”. (D.C.)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share