Slide Slide Slide


PARTENERI:

Ion Rădoi scapă de control judiciar

By

Tribunalul București a admis marți contestațiile lui Ion Rădoi și Claudia Minea privind măsura preventivă a controlului judiciar al acestora.

Bucurie mare marți în tabăra sindicaliștilor de la Metrorex, apropiați de liderul sindical Ion Rădoi. Tribunalul București a admis marți contestațiile lui Ion Rădoi (și ale Claudiei Minea) privind măsura preventivă a controlului judiciar al acestora.

În temeiul art.425/1, alin.7, punctul 2, litera a, Cod de procedură penală, admite contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Rădoi Ion şi Minea Elena-Claudia împotriva Încheierii de şedinţă din Camera de Consiliu din data de 3.VIII.2022 a Judecătorului de Cameră preliminară de la Tribunalul București – Secţia I-a penală, din Dosarul nr.10094/3/2022/a1.4.

Desfiinţează, în parte, încheierea de şedinţă şi, rejudecând în fond:

În temeiul art.242, alin.1, Cod de procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Rădoi Ion, prin Ordonanța din data de 14.VII.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Direcţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din Dosarul nr.102/P/2021, şi faţă de inculpatul Minea Elena-Claudia, prin Ordonanța din data de 14.VII.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Direcţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din Dosarul nr.102/P/2021.

Respinge, ca inadmisibilă, cererea de modificare a conţinutului măsurii preventive a controlului judiciar, formulată de inculpatul Rădoi Ion.

Menţine dispoziţia din încheierea de şedinţă cu privire la cheltuielile judiciare, care rămân în sarcina statului”.

Anunțul a fost primit cu bucurie în tabăra lui Rădoi. „Dreptatea a învins! Azi, 13.09.2022, Ion Rădoi a fost declarat nevinovat de Tribunalul București pentru toate faptele de care a fost acuzat ilegal timp de aproape un an și jumătate”, au scris ieri pe Facebook.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share