Slide


PARTENERI:

Lavoare anti-COVID, în gara Buzău. Vor fi acționate cu piciorul și cotul

By

Buzăul va fi primul oraș din România care va avea lavoare mobile pe străzi. Unele vor fi amplasate în gara CFR.

Gara Buzău va avea lavoare speciale anti – COVID

Primăria intenţionează să le instaleze în zonele aglomerate, astfel încât oamenii să se spele pe mâini când coboară din autobuz sau merg la piaţă şi nu numai, potrivit ziare.com.

Lavoarele au la bază un rezervor de 24 de litri, cu rol şi de susţinere, şi sunt acţionate prin compresia cu piciorul a unui buton.

“Nu există niciun contact al mâinilor cu aceste lavoare. Pentru săpunul lichid se apasă cu cotul. Vor fi încărcate de fiecare dată când va fi necesar”, a declarat Constantin Toma, primarul Buzăului, citat de Ştiri de Buzău.

Vor fi acționate cu piciorul și cotul

Lavoarele vor fi amplasate în gara CFR, autogări, în pieţele agro-alimentare, în parcuri, staţii de autobuz şi în vecinătatea unor centre comerciale.

“Sunt studii care arată că spălatul frecvent cu apă şi săpun este sfânt în acest context. Buzoienii vor avea posibilitatea să se spele frecvent pe mâini înainte de a se îndreptate spre casă. De asemenea măsuri au nevoie chiar şi echipele de intervenţie, poliţiştii, militarii din patrule. Ele vor rămâne funcţionale şi după această pandemie”, a mai spus edilul.

Primăria din Buzău a comandat deja 50 de lavoare şi urmează să cumpere alte 50 de bucăţi. Costul unui astfel de dispozitiv se ridică la 600 de lei.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share