Slide


PARTENERI:

Lucrările pentru US Army opresc circulația feroviară Medgidia-Tulcea timp de cinci zile

By

Lucrările pentru legătura feroviară cu baza militară de la Mihail Kogălniceanu, utilizată de Armata Americană, vor opri timp de cinci zile circulația feroviară Medgidia-Tulcea.

Regionala Constanța a CFR SA a anunțat că trenurile de călători de pe relația Medgidia-Tulcea și retur vor fi anulate în perioada 21 – 25 noiembrie, iar transbordarea călătorilor se va face cu mijloace auto, informează presa locală.

Măsura a fost luată la solicitarea Diviziei Linii din cadrul SRCF Constanța în vederea efectuării lucrărilor de înlocuire a aparatului de cale nr. 1 din stația Nicolae Bălcescu. Astfel:

  • în perioada 21.11.2023 – 24.11.2023 trenul R8652 se anuleaza pe distanța Medgidia – Tulcea Oraș;
  • în perioada 21.11.2023 – 25.11.2023 trenul R8654 se anuleaza pe distanța Tulcea Oras – Medgidia;
  • în perioada 22.11.2023 – 25.11.2023 trenul R8650 se anuleaza pe distanța Tulcea Oras – Medgidia;
  • la compunerea trenului R8021 menţiunile referitoare la atașarea grupei de Tulcea se vor  anula în această perioadă;
  • în perioada 21.11.2023 – 25.11.2023 trenul R8653 se anulează pe distanța Medgidia – Tulcea Oraș;
  • la compunerea trenului R8206 menţiunile referitoare la detașarea grupei de Tulcea se vor radia în această perioadă.

”Reamintim că în data de 17 octombrie a fost semnat contractul pentru executarea de , cu SC Construct ING SRL. Lucrările presupun înlocuirea schimbătorului de cale existent nr. 1 – Ramificație Mihail Kogălniceanu și se execută pe infrastructura feroviară publică gestionată de Sucursala Regională CF Constanța, respectiv pe linia curentă 812 Medgidia-Tulcea, pe raza de activitate a Secției L2 Medgidia”, precizează SRCF Constanța.

Circulația feroviară Medgidia-Tulcea, oprită de lucrările făcute de un condamnat penal

Club Feroviar a relatat că firma unui om de afaceri din Negrești Oaș, condamnat la trei ani de închisoare pentru spălare de bani, va repara calea ferată pentru Armata Americană de la Mihail Kogălniceanu.

În iunie 2022, omul de afaceri Gheorghe Cicio, condamnat definitiv, în luna aprilie a aceluiași an, la trei ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, a fost eliberat din penitenciar. Aceasta după ce Curtea de Apel Cluj a admis o contestație în anulare în care a fost invocată Decizia nr. 358 a CCR privind prescripția penală și a dispus ”punerea de îndată în libertate a condamnatului”. Omul de afaceri care a formulat contestația în anulare este Gheorghe Cicio, din Negrești Oaș, județul Satu Mare. Pe 29 aprilie 2022, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare, pentru spălare de bani, și a dispus confiscarea de la acesta a peste 1.000.000 de lei, bani care ar fi făcut obiectul infracțiunii comise acum 11 ani pentru care Cicio și un alt inculpat au fost judecați.

Potrivit hotărârii Tribunalului Maramureș, Gheorghe Cicio este acuzat că în cursul anului 2011, în baza unei înțelegeri cu Mihai Adrian Mureșan, a dispus schimbarea sau transferul sumei de 1.023.000 de lei, reprezentând venituri ilicite, din fondurile unor societăți prin conturile unor firme din Oradea (în octombrie 2011 și în noiembrie 2011) și din Baia Mare (în perioada mai-septembrie 2011). Scopul a fost de a ascunde sau de a disimula originea ilicită a banilor. Sumele i-au fost restituite lui Cicio în numerar de către Mureșan.

Firma Construct Ing a fost înființată în 1994 de Gheorghe Cicio, iar acum acesta i-a transferat toate acțiunile fiului său, Vasile Cicio.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share