Site logo
21 mai 2020
investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seara că Guvernul vrea să dezvolte infrastructura de transport, inclusiv prin investiții în calea ferată.

investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

Prim ministrul a spus că România poate accesa sume cuprinse între trei și cinci miliarde de euro, finanţare europeană. El a spus că autorităţile vor acorda până la 30% din salariu companiilor care vor oferi locuri de muncă românilor, pe o perioadă de trei luni de zile.

“Putem spune astăzi că România are garanţia că va beneficia de finanţare la nivel european penru a putea pune în practică măsurile de ocupare care au fost gândite la nivelul României, măsuri care vin în sprijin atât angajaţilor, cât şi angajatorilor”, a declarat Orban. El a spus că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 milioane de euro şi poate beneficia, conform calculelor Guvernului român, de o sumă cuprinsă între trei și cinci miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind 100 miliarde de euro.

Investiții în calea ferată și autostrăzi

Premierul a declarat că Guvernul pregătește investiții în infrastructură, inclusiv în sistemul feroviar.

”Vrem să asigurăm resuersele finaciare pentru schema de ajutor de stat pentru companiile care vor să investească. Vrem să creștem infrastrucfura de transport, educație, agricultură (irigații). Vom căurta resurse pentru autostrăzi. Vom aloca resurse financiare la calea ferată dintre Constanța și granița de Vest. Am asigurat finanțare către lucrări în derulare. Vom aloca zeci de miliarde în următorii zece ani în energie. Vorbim de gazoducte. Vom pune la punct modalități de creditare pentru companii. Mâine ne întâlnim cu premierul polonez. Vrem să folosim modelul polonez pentru pregătirea fondului de investiții. Vom susține IMM-urile prin granturi din fonduri europene. Pregătim și măsuri active pentru ocuparea forței de muncă. Vom crește pensiile, dar vrem să putem să le plătim, să avem această garanție. Vom consulta prognozele UE și ale Băncii Mondiale. Vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale”, a spus primi ministrul la Realitatea Plus.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share