Slide


PARTENERI:

Mecanic de locomotivă suspectat de consum de canabis

By

Verificări făcute vineri dimineața la un depou CFR Călători au indicat consum de substanțe psihoactive la un mecanic de locomotivă. Acesta ar fi bănuit de consum de canabis.

Revizoratul Siguranța Circulației împreună cu organele de poliție ar fi testat vineri dimineață la un depou, cel mai probabil București Călători, pe D.B., mecanic de locomotivă, rezultatul indicând consumul de substanțe psiho-active, anume canabis. Testarea a fost făcută cu aparat Drug-test, iar salariatul a fost dus la INML pentru recoltare de probe biologice, potrivit unor surse neoficiale consultate de Club Feroviar.

Acestea afirmă însă că aparatele dau deseori rezultate fals-pozitive. Rezultatele de la INML vin în aproximativ 3-4 luni, chiar și un an.

Reprezentanți ai ASFR au informat zilele trecute că recent două permise au fost suspendate pe o perioadă de 90 de zile pentru executarea serviciului de către personalul cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei feroviare sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a substanţelor psihoactive, două permise suspendate pe o perioadă de 60 de zile pentru părăsirea locomotivei de către mecanicul de locomotivă, fără respectarea prevederilor prevăzute în normele naţionale de siguranţă feroviară şi/sau în sistemele de management al siguranţei proprii operatorului economic angajator, iar un permis a fost suspendat pe o perioadă de 60 de zile pentru depăşirea semnalelor fixe sau mobile care „ordonă oprirea” ori „manevra interzisă”, a indicatoarelor care interzic trecerea ori a mărcilor de siguranţă de către convoaiele de manevră, locomotivele izolate sau alte vehicule feroviare la manevră, fără respectarea prevederilor prevăzute în normele naţionale de siguranţă feroviară.

„Măsurile respective sunt de natură să conducă la îmbunătăţirea siguranţei pe căile ferate din România şi să prevină producerea unor accidente şi incidente feroviare care pot avea drept cauză factorul uman”, a subliniat zilele trecute Petru Bogdan, directorul ASFR.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share