Site logo
16 martie 2023

Mecanicul de locomotivă care a produs accidentul feroviar de la Roșiori din data de 13 martie a fost pus sub măsura controlului judiciar, a anunțat joi seara IPJ Teleorman.

”La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din staţia Roşiori Nord, poliţiştii din cadrul Biroului judeţean Poliţie Transporturi Teleorman au dispus reţinerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, precum şi punerea acestuia în libertate”, precizează IPJ Teleorman, citat de Agerpres.

Conform oamenilor legii, mecanicul are 36 de ani şi este din localitatea Filiaşi.

Accidentul feroviar de la Roșiori, produs de mecanicul trenului IR 1822

La primele ore ale dimineții de luni, 13 martie, locomotiva trenului IR 1822 al CFR Călători a lovit un tren de marfă al DB Cargo Romania în stația Roșiori Nord de pe Magistrala 100.

Club Feroviar a dezvăluit în premieră că deraierea trenului de marfă s-a produs în urma coliziunii de către locomotiva celui de călători, în ciuda faptului că oficialii operatorului de stat au negat acest lucru. Ulterior, directorul general al AGIFER, Laurențiu Dumitru, a confirmat cele spuse de noi, precizând că a fost vorba de o coliziune. Apoi, și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a confirmat oficial că locomotiva trenului de călători a lovit trenul de marfă.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share