Slide


PARTENERI:

Ministerul de Interne: Care sunt motivele pentru care vom putea merge cu trenul după 15 mai

By
cu trenul după 15 mai

Ministerul Afacerilor Interne a precizat sâmbătă care sunt motivele pentru care vom putea părăsi localitatea, inclusiv cu trenul după 15 mai. Pentru perioada stării de alertă, se propune menținerea interdicției de a părăsi localitatea, însă cu câteva excepții.

cu trenul după 15 mai

Precizările au venit la câteva ore după ce Guvernul a anunțat măsurile de relaxare. Astfel, se permite deplasarea persoanelor în afara localităților, fără condiții suplimentare, în următoarele situații:

 1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi. Măsura se referă la cei care face naveta cu trenul;
 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
 3. realizarea de activități agricole;
 4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. din alte motive justificate, precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie.

Putem merge cu trenul după 15 mai, în anumite condiții

Se permite deplasarea persoanelor în afara localităților, în anumite condiții, în următoarele situații:

 1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult trei persoane.
 3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care

nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share