Site logo
16 septembrie 2022

Direcția de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a trimis către societățile și companiile cu capital de stat o adresă în care le cere să precizeze cât îi va costa aplicarea Statutului personalului Feroviar.

aplicarea Statutului personalului Feroviar”După cum cunoașteți, începând cu data de 1 ianuarie 2023 va intra în vigoare Legea nr 195/2020 privind statutul personalului feroviar, cu modificările și completările ulterioare. În acest scop, vă rugăm să ne comunicați în regim de urgență, până cel târziu vineri, 16.09.2022, impactul financiar al dispozițiilor actului normativ menționat mai sus asupra activității companiei/societății/instituției dumneavoastră”, se arată în adresa trimisă de Dragoș Anoaica, directorul direcției menționate din cadrul MTI, către CNCF CFR SA, SNTFC CFR Călători SA, SNTFM CFR Marfă SA, SC Metrorex SA, SC Telecomunicații CFR SA, Autoritatea feroviară Română (AFER), Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară (CENAFER).


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Aplicarea Statutului personalului Feroviar se va face și la operatorii privați, nu doar la stat

Un prim aspect care trebuie remarcat este faptul că adresa a fost trimisă miercuri, 14 septembrie, iar termenul limită este vineri, 16 septembrie. Asta în condițiile în care este binecunoscut faptul că la toate aceste companii, societăți și instituții personalul TESA are vinerea program scurt.

Apoi, un mare semn de întrebare se ridică în legătură cu faptul că Ministerul Transporturilor, prin DTF, nu se interesează decât de soarta companiilor cu capital de stat. În condițiile în care în sistemul feroviar românesc activează multe societăți și companii private, care plătesc taxe și impozite la bugetul statului, elegant ar fi fost să fie întrebate și acestea. Măcar așa, de formă.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share