Site logo
16 ianuarie 2020
negocieri Chișinău-Tiraspolnegocieri Chișinău-Tiraspol

În cadrul formatului „5+2” au avut loc negocieri Chișinău-Tiraspol despre posibilitatea de a transporta mărfuri pe calea ferată între Republica Moldova și autoproclamata republică separatistă transnistreană.

negocieri Chișinău-Tiraspol

Negocierile au avut loc la sediul Misiunii OSCE din regiunea transnistreană.

În cadrul ședinței au fost examinate aspecte ce țin de livrarea materiei prime și transportarea pe cale ferată a unor produse finite fabricate de către întreprinderi, fiind convenită necesitatea menținerii unor coordonări permanente la nivelul responsabililor de profil în vederea evitării dificultăților în măsură să împiedice nefondat buna funcționare a activității antreprenoriale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Următoarele negocieri Chișinău-Tiraspol vor avea loc în capitala Republicii Moldova

Experții au discutat și situația importului de produse petroliere prin segmentul central al frontierei de stat moldo-ucrainene și au făcut un schimb de opinii pe marginea modului de soluționare a necesităților existente în acest sens din partea agenților economici și a consumatorilor.

A mai fost discutată necesitatea raționalizării plăților în procesul de transportare a mărfurilor prin regiunea transnistreană și a evitării abordărilor discriminatorii. De asemenea, părțile participante la negocieri au abordat discuții ca să fie eliminate barierele și pentru conlucrarea productivă în acest sens.

Următoarea ședință a grupului de lucru va avea loc la Chișinău, informează Realitatea.md.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share