Site logo
2 iunie 2022

O cale ferată din Carpați, în vestul Ucrainei, a fost lovită de rachetele rusești, în vreme ce Armata Roșie continuă să atace podul de lângă Odesa care face legătura cu România.

Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, informează News.ro. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskîd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia. Este a doua oară când ruta este ţintită de rachete de croazieră ruseşti.

O cale ferată din Carpați, atacată de ruși pentru a perturba legătura cu Occidentul

Maksim Kozitski, şeful administraţiei militare a regiunii Liov, a spus că două persoane au fost rănite. Anton Gheraşcenko, un consilier din cadrul Ministerului de Interne, a afirmat că scopul atacurilor a fost de a ”perturba traficul feroviar şi a opri aprovizionarea cu combustibil şi arme de la aliaţii noştri”.

”Verificăm nivelul daunelor provocate infrastructurii. Nu sunt victime în rândul muncitorilor la calea ferată. Trei trenuri de pasageri au întârziere. Sunt în locuri sigure şi pasagerii sunt în siguranţă”, a spus Oleksandr Kamîșin, directorul general al companiei  de stat Ukralizniția, căile ferate ucrainene.

Pod feroviar care face legătura cu România, atacat sistematic

Pe de lată parte, Ministerul britanic al Apărării a publicat o nouă evaluare cu privire la războiul din Ucraina, în care se precizează că Rusia continuă să atace cu rachete podul feroviar care leagă Ucraina de România.

Astfel, în afară de Donbas, Rusia efectuează atacuri cu rachete cu rază lungă împotriva infrastructurii din întreaga Ucraină. Acest pod cu importanță strategică (podul Zatoka) leagă Ucraina de România și cu porturile ucrainene de la Dunăre, care au devenit cruciale pentru exporturile ucrainene după blocarea porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Forțele armate ale Rusiei au avariat puternic podul feroviar și rutier Zatoka din sud-vestul Ucrainei în urma unor atacuri cu rachete lansate pe 26 aprilie. El a fost ținta unor atacuri puternice rusești și pe 27 aprilie.

Acest pod din apropierea orașului Odesa, peste râul Nistru, leagă regiunea din sud-vestul Ucrainei de porturile sale de la Dunăre și România. Mai mulți analiști occidentali afirmau la momentul respectiv că Rusia vrea să distrugă axa care leagă Ucraina de România în contextul creșterii ajutorului militar acordat de Occident Kievului.

„Intrăm într-o nouă fază: țările occidentale au anunțat o întărire a ajutorului lor militar, așa că, din partea rusă, trebuie să lovească în aceste capacități de întărire și în capacitatea ucrainenilor de a se aproviziona cu arme”, afirma după aceste atacuri Jean-Pierre Maulny, director adjunct al Institutului pentru Relații Internaționale și Strategice (IRIS).

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share