Slide Slide Slide


PARTENERI:

Peste 100 milioane lei pentru modernizarea a șase stații de cale ferată

By

Ministerul Transporturilor propune indicatorii tehnico – economici pentru lucrări de modernizare a șase gări, proiectul de HG urmând să fie prezentat Guvernului. 

Este vorba de stațiile CF Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Târgoviște Sud, Titu, Videle

Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea indicatorilor tehnico-ec cuprinse în obiectivul de investiţii „Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România” – Lot SRCF București – Stațiile CF Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Târgoviște Sud, Titu, Videle.În prezent cele șase stații de cale ferată propuse spre moderizare/reabilitare se găsesc în diverse stadii de degradare datorită uzurii fizice și morale.

Principalul obiectiv al lucrărilor îl constituie clădirile de călători ale stațiilor de cale ferată cu accent pe zonele de acces, pe spațiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială cât și pe elementele de legătură cu liniile de cale ferată, reprezentate de peroane, pasarele, pasaje pietonale, copertine, precum și adaptarea la normele privind persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) este de: 116.279 mii lei.  Durata de execuție a investiției este de: 20 luni

Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes național se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A. precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share