Site logo
20 martie 2020
tramvaie Astra Vagoane Călătoritramvaie Astra Vagoane Călători

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a semnat joi contractul pentru cumpărarea a opt tramvaie Astra Vagoane Călători.

tramvaie Astra Vagoane Călători

tramvaie Astra Vagoane Călători

Municipalitatea a obţinut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziţie este de 44.680.000 de lei, fără TVA (aproximativ 11 milioane de euro cu tot cu taxe).

Noile tramvaie, model ”Autentic”, vor fi livrate etapizat, câte două, în termen de 18 luni (primele două în luna 15 (adică în iunie 2021), două în luna 16, două în luna 17, iar ultimele două în luna 18). Acestea vor avea, fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Dotări de top pentru cele opt tramvaie Astra Vagoane Călători

De asemenea, mijloacele de transport vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior, informează Adevărul.

Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor. Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lăţimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Primăria Municipiului Galaţi a obţinut finanţare europeană pentru achiziţionarea tramvaielor, în cadrul unui proiect de 53.629.016 lei, din care finanţarea  nerambursabilă alocată de MDRAP – AM POR este de 44,2 milioane de lei. Municipalitatea din Galaţi a mai depus o cerere de finanţare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării, pentru achiziţia a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei.

Alte două proiecte cu fonduri europene, în derulare la Galați

Primăria Municipiului Galaţi mai are în implementare alte două proiecte cu finanţare europeană complementare de peste 200 milioane de lei. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918″ şi despre proiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coşbuc (Tronson Str. H. Coandă – Str. Al. Măcelaru)”.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share