
Primele rame electrice cumpărate de Ferotrafic TFI au ajuns la Brașov


Cu contracte ferme de zeci de trenuri electrice moderne, contracte rămase însă în aer, România se bazează tot pe ramele aduse de operatorii privați. Primele rame electrice aduse în ultimii ani (nu vorbim de ramele diesel sau de cele cu azbest ale CFR Călători, aduse de Călin Mitică) au ajuns miercuri la Brașov.
Mai multe rame electrice model Z2 au părăsit Luxembourgul pe 4 aprilie cu destinația România, fiind cumpărate de operatorul ieșean Ferotrafic TFI, deținut de Dumitru Anchidin.
Patru dintre aceste au ajuns miercuri la Brașov, urmând ca încă șase să vină până la finele lunii iunie. Ultimele din totalul de 20 de rame va ajunge în România până la finele anului.

Imagini ale ramelor îndepărtându-se către România au fost publicate de presa luxembourgheză precum rail.lu sau pe blogul căilor ferate luxembourgheze CFL.
În luna octombrie Club Feroviar a oferit aici detalii despre rame. Trenurile Iași-București Nord și retur și Suceava-Mangalia și retur vor fi operate cu automotoare diesel IC3, iar cele Suceava-București Nord și retur cu rame electrice CFL 2000 importate din Luxemburg.
Ramele au fost produse între 1990 și 1992 de către un consorțiu format de De Dietrich, ANF și Alstom.
Atât ramele, cât și automotoarele au fiecare o capacitate de 160 de locuri, iar ele pot fi cuplate, în funcție de cererea de transport – maximum trei în cazul ramelor IC3 și maximum cinci în ce privește ramele electrice, informam atunci.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
Whatsapp
VK
Mail