Slide


PARTENERI:

Proteste ale ceferiștilor la Guvern

By

Reprezentanți ai mișcării sindicale din România organizează miercuri un miting de protest în fața Guvernului începând cu ora 10.30.

Potrivit liderului sindical Maxim Rodrigo de la Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari vor participa mai multe organizații sindicale afiliate la Confederația Sindicală Națională Meridian, printre care sindicaliști ai CFR Călători, STB Transpublic, spitalelor CFR.

În domeniul căilor ferate, sindicaliștii cer creșterea salariilor în sistemul feroviar de călători, îmbunătățirea condițiilor de muncă, aplicarea legii 195/2020 a Statutului Personalului Feroviar, emiterea de urgență a unei Hotărâri de Guvern privind semnarea contractelor de servicii publice pe zece ani. În domeniul reparațiilor de locomotive, sindicaliștii cer absorbția micilor secții reparatoare ale SCRL și menținerea secției din Brașov ca „uzină mare reparatoare”.Participanții la protest sunt nemulțumiți de intențiile de transfer ale spitalelor CFR de la Ministerul Transporturilor la cel al Sănătății, căci astfel se va pierde posibilitatea accesării de fonduri europene. Protestul va dura până la ora 13.00.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share