Slide


PARTENERI:

Regio Călători, singurul operator care dă reducere studenților

By

Regio Călători a devenit singurul operator de transport feroviar de călători care acordă studenților reducerea legală de 90% din valoarea biletului. Operatorul brașovean e singurul care, cel puțin zilele acestea, acordă reducere studenților.

UPDATE ora 11.00. Și compania Interregional oferă bilete cu reducere 90%. Potrivit angajaților companiei de la ghișeul de informații , reducerea de 90% este acordată fie în tren, fie la ghișeele din gări. Posibilitatea nu apare menționată pe site deoarece acesta nu a fost actualizat, au afirmat angajați ai companiei.

Posibilitatea cumpărării de către studenți de bilete cu reducere 90%, începând din data de 3 septembrie, este prevăzută într-un afiș ce a putut fi zărit duminică în mai multe gări.

Un anunț menționează reducere studenților

„Începând cu data de 3 septembrie 2023 studenții inmatriculați la forma de învățământ cu frecvență , în instituțiile de învățămând superior acreditate , în vârstă de până la 30 de ani, beneficiază de tarif redus cu 90% (…) pe tot parcursul anului calendaristic”, arată anunțul.

Poziția Regio Călători diferă astfel de cea a celorlalți operatori care refuză să elibereze bilete în absența normelor metodologice la legea învățământului superior.

Alți operatori refuză

Legitimaţiile de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată se vor elibera, începând cu data de 3 septembrie 2023, doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023, a anunţat sâmbătă CFR Călători printr-un comunicat.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parţial, prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilităţile acordate studenţilor la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învăţământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023. Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotărâre de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023″, se menţionează în comunicat.

De asemenea, Softrans a anunţat pe site-ul său că „începând cu data de 03.09.2023 intră în vigoare Legea 199/2023 privind acordarea de noi facilităţi studenţilor. Din cauza faptului că pentru legea sus-menţionată nu există norme metodologice, începând cu data de 03.09.2023 se suspendă eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu reducere/gratuitate pentru studenţi. Studenţii ce au achiziţionat în avans legitimaţii de călătorie vor beneficia de reducerea acordată”.

O poziţie similară a fost exprimată şi de Astra Trans Carpatic, care a anunţat printr-un comunicat că „începând cu data de 03 Septembrie 2023, ora 00:00, eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu reducere pentru studenţi se va face după publicarea prin Hotărâre de Guvern a normelor metodologice referitoare la transportul studenţilor pe calea ferată aferente Legii învăţământului universitar 199/2023″.

„Vă informăm că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023”, se arată și pe situl Transferoviar Călători.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share